De gebruiksvriendelijkste ondertekenoplossing van de Benelux

Sluit je ook aan bij de meer dan 1000 bedrijven die met Stiply werken!

 

Stiply_digitale_handtekening_Trustpilot_reviews

  Meer weten over Stiply?

  Bekijk gratis ons webinar over digitaal ondertekenen en Stiply!

  Bekijk het on demand webinar

   2 min read

   Digitaal ondertekenen vanuit je eigen software

   Hoe handig zou het zijn als je een contract kon genereren vanuit je eigen administratiesoftware en dat contract meteen naar je klanten kon versturen om het digitaal ondertekend terug te krijgen? Dat kan met de API van Stiply. Deze API zorgt voor een directe koppeling tussen Stiply en je eigen software, en dat levert handige voordelen op: voortaan hoef je niet meer in te loggen in Stiply om je contracten digitaal te laten ondertekenen.

   Een API koppelt software aan elkaar

   Wat is een API - Stiply Software

   Goed, we beginnen bij het begin. Wat is dat eigenlijk, een API? API staat voor Application Programming Interface. Het is de ingang van een softwareprogramma waar een ander programma mee kan communiceren. Je kunt een API dus eigenlijk zien als een soort telefoontje voor software: softwareprogramma’s kunnen via een API met elkaar praten. De API van Stiply is gebouwd om aan te sluiten op de software van bedrijven die hun klanten contracten of overeenkomsten digitaal willen laten ondertekenen.

   De API van Stiply automatiseert je processen

   Met de API van Stiply kun je je eigen software koppelen aan dat van Stiply. Je hoeft dus niet langer zelf je documenten te uploaden en klaar te maken: vanaf nu kun je dit hele proces automatiseren. Zo kan een woningbouwvereniging een digitaal opzeggingsformulier voor de huur op zijn website plaatsen. Een huurder hoeft dan alleen nog maar zijn naam en adres in te vullen en op ‘nu opzeggen’ te klikken. Op dat moment wordt er automatisch een contract aangemaakt dat via de API naar Stiply wordt gestuurd. Stiply stuurt dit contract namens de huurder naar de verhuurder, die het kan ondertekenen of bevestigen. Dit automatische proces bespaart zowel de huurder als de verhuurder een hoop tijd en geld.

   Onze API verdient zichzelf terug

   Met de API kun je Stiply op elk gewenst punt in je programma inzetten. Als je een arbeidsbureau bent kun je er natuurlijk voor kiezen om al je arbeidsovereenkomsten te exporteren en te uploaden naar Stiply. Maar het is veel makkelijker om je software automatische te koppelen aan dat van Stiply, en Stiply alles voor je te laten regelen. Dat scheelt heel veel tijd, en dus geld. De investering in een API heb je dus zo terugverdiend.

   Meer dan de helft van de documenten via de API

   Inmiddels wordt meer dan de helft van alle documenten die Stiply verwerkt via de API gestuurd. Representational state transfer (REST) is een software-architectuur voor gedistribueerde mediasystemen zoals het world wide web. REST wordt gebruikt voor het ontwerpen van API’s. Als een programmeur deze standaard ziet, weet hij meteen dat hij ermee overweg kan. En dan zijn de dagen dat jij je contracten ouderwets naar ons moet uploaden voorgoed voorbij. Klinkt aantrekkelijk, hè? Het kan met de API.

   Geïnteresseerd in de API van Stiply? Bekijk hier een precieze beschrijving voor developers om een koppeling te bouwen, inclusief parameters.

    

   Uitgelicht: Het Stiply Helpcenter!

   Bij Stiply streven wij ernaar een applicatie aan te bieden die het digitaal ondertekenden van je documenten zo makkelijk mogelijk maakt. Wij...

   Lees verder

   Geen gebruik van Apache Log4j bij Stiply

   De digitale handtekening software van Stiply maakt geen gebruik van de Apache Log4j software.

   Lees verder

   Digitaal ondertekenen met authenticatie via de PiM app

   PiM: een nieuwe veilig en gebruiksvriendelijke manier van authenticatie voor digitaal ondertekenen

   Sinds 1 mei 2021 vind je als gebruiker een nieuwe...

   Lees verder