Use case

Robert Walters 

Robert Walters ondertekent arbeidsovereenkomsten digitaal

Robert Walters is dé wereldwijde specialist op het gebied van werving en selectie. Met de merken Robert Walters, Walters People en Resource Solutions is het een wereldwijd opererende organisatie, gespecialiseerd op recruitment voor een breed aantal vakgebieden. Een organisatie die blijft groeien, met behoud van kwaliteit van de service.

Robert_walters_logo_LR

“Waar het ondertekenproces soms wel een week kon duren, kan het tegenwoordig binnen één dag."

Arbeidscontracten snel digitaal ondertekend

Annabel Kwint, HR representative bij Walters People vertelde ons het volgende:

Waarom (digitaal) ondertekenen? 

"Bij Robert Walters is het zetten van een rechtsgeldige handtekening een belangrijk onderdeel van vele processen binnen de organisatie. Denk aan het ondertekenen van uitzendovereenkomsten voor zowel de werving en selectie als ook de interne arbeidscontracten of overeenkomsten."

Hoe verliep het proces van ondertekenen voorheen? 

Voorheen verliep het ondertekenen van contracten binnen de organisatie op papier. Het arbeidscontract werd uitgedraaid, klaargelegd, ondertekend op locatie door de kandidaat, in mapjes gedaan en gescand. Naast de vele processtappen, waren deze stappen ook nog eens foutgevoelig. Het gebeurde bijvoorbeeld ook weleens dat er kandidaten te laat waren, waardoor er veel tijd verloren ging.”

 

“We zijn op zoek gegaan naar een gemakkelijke ondertekenoplossing voor zowel de ondertekenaar,
als onze medewerkers.”

Heb je die ondertekenoplossing gevonden?

“Met Stiply hebben we deze ondertekenoplossing zeker gevonden. Stiply is enorm gemakkelijk in gebruik en nog belangrijker, het levert een sterk vereenvoudigd en versneld proces. Bovendien zien we dat het proces door de digitale handtekening minder foutgevoelig wordt. Dit komt mede omdat Stiply een enorm intuïtieve en gebruiksvriendelijke applicatie is..”

In eerste instantie gebruikten we Stiply intern, maar met de komst van het coronavirus moesten we meer thuis gaan werken. Het gevolg is dat we Stiply intensiever en vaker gebruiken. Het aansluiten daarvan ging heel simpel: het is heel eenvoudig om een gebruiker toe te voegen in de applicatie.”

Welke bijdrage levert Stiply aan Robert Walters?

“Waar het ondertekenproces soms wel een week kon duren, kan het tegenwoordig binnen een dag. Zowel voor de organisatie als de klant een enorm voordeel. Daarnaast heeft het ons proces enorm vereenvoudigd, waardoor er minder fouten optreden en het proces aanzienlijk minder arbeidsintensief is. Tot slot zorgt het gebruik van minder papier voor een moderne uitstraling, naast dat het beter is voor de natuur door al het papier dat we besparen.”

Hoe zou je de adoptie van digitaal ondertekenen met Stiply bij Robert Walters samenvatten?

“Less is more. Hoe simpeler, hoe beter!”

“Less is more. Hoe simpeler, hoe beter!”

Ook enthousiast geworden over de digitale handtekening? 

Start direct je gratis proefperiode. Je verstuurd binnen 5 minuten je eerste contract. 

 
Start proefperiode