Logo_Pim_Tekengebied 1 kopie 3-1

 

PiM, de nieuwe manier van identificeren bij digitaal ondertekenen!

PiM is de Persoonlijke identificatie Manager van KPN. Bij het zetten van een digitale handtekening is het belangrijk om te weten wie de ondertekenaar is. PiM helpt daar bij. Hoe deze digitale kluis werkt in combinatie met Stiply leggen wij jou graag uit.

Wat is PiM?

PiM ontwikkeld door KPN, wil op een klantvriendelijke bijdragen aan de bescherming en validatie van persoonsgegevens. Het is een digitale kluis in de vorm van een identificatie app geschikt voor allerlei sectoren. Gebruikers van PiM kunnen met één simpele QR-code scan gemakkelijk zichzelf authentiseren, inloggen op een website, de juiste gegevens op een formulier invullen of zichzelf identificeren op een fysieke locatie.

Door in te loggen in de PiM app met je toegangscode of vingerprint- of gezichtsherkenning is het mogelijk om in te zien met welke bedrijven je op dit moment gegevens deelt. Wanneer je met een nieuw bedrijf gegevens wilt delen is het mogelijk om de unieke en onvervalsbare QR code te scannen en goed te keuren vanuit je PiM app. 

Lees meer over het belang van een goede authenticatie voor jouw te ondertekenen contracten.

 

 

Bekijk hoe het werkt!

 

Hoe werkt digitaal ondertekenen van Stiply met de PiM app samen?

PiM en Stiply werken samen op het gebied van authenticatie en identificatie. Als gebruiker van Stiply kies je simpelweg de optie ‘PiM ID’ in het authenticatie drop-down menu. Je vult dan het voorvoegsel, de achternaam en de geboortedatum in de persoon die gaat ondertekenen.

Degene die jouw document gaat ondertekenen ziet een unieke QR code die hij scant met de PiM app. Doordat de app alle gegevens van de persoon valideert, kunnen we binnen 1 seconde checken of de door jou ingevulde gegevens en de gegevens van de ondertekenaar overeenkomen. Klopt alles? Dan is de persoon geauthentiseerd en wordt het ondertekende document definitief ingeleverd.

Wat biedt PiM mij?

Zekerheid

 

Free Icon | Security

 

Het unieke persoonsgebonden profiel in de PiM app bevat altijd gevalideerde en gecontroleerde gegevens. Bij de authenticatie checkt PiM de benodigde gegevens, na goedkeuring van de ondertekenaar, met de gegevens van de bank (via IDIN). Zo weet je altijd met een hoge betrouwbaarheid wie jouw document ondertekent.

Gemak en snelheid

 

Up To Speed.png #7301 - PNG Images - PNGio

 

 

Gebruikers maken één keer een profiel aan, daarna is authentiseren slechts een kwestie van seconden. Met de QR code scanner in de app scan je de onvervalsbare QR code, klikt op bevestigen en je bent klaar. PiM werkt altijd op dezelfde gemakkelijke, snelle manier!

Benieuwd naar PiM? 

Om te vieren dat deze samenwerking tot stand is gekomen krijgen betalende Stiply gebruikers PiM als authenticatie methode het hele jaar 2021 gratis!

Wacht niet langer en ga snel aan de slag met de digitale handtekening van Stiply en de authenticatie via PiM!

Download de app hier voor iOS
Download de app hier voor Android

Ervaringen van gebruikers van PiM

jeroenjungerius-vendormanager-buckaroo (1)
We hebben vertrouwen in de functionaliteiten van PiM en zien de voordelen van de identificatie app voor webshops die identificeren combineren met betalen!
Jeroen Jungerius
Vendor Manager Buckaroo
Hans sales manager
Werken met PiM gaat echt van een leien dakje. Het is betrouwbaar, snel en breed inzetbaar.
Hans van der Kolk
Salesmanager Easy Systems
4354503d-c48b-4610-9e2c-c5a5b3b1faf3
Het ondertekenen van meerdere documenten verloopt net zo snel als bij authenticatie via SMS, maar met een veel hoger betrouwbaarheidsniveau.
Timo Ekhart
Commercieel medewerker Van Kooten Financiele Raadgevers