Digitaal ondertekenen en authenticatie met iDIN

Wil jij met hoge zekerheid vast kunnen stellen dat de juiste persoon jouw toegestuurde contract digitaal ondertekent?

Maak dan gebruik van iDIN!

idin-logo

Digitaal ondertekenen én identificeren via bankgegevens met iDIN

 iDIN is een product van de Nederlandse banken waarbij een ondertekenaar moet inloggen bij zijn bank om zichzelf te identificeren (er hoeft hierbij geen geld overgemaakt te worden). De bank bevestigt de identiteit van de ondertekenaar, zodat je zeker weet met wie je te maken hebt. 

Door gebruik te maken van digitaal ondertekenen met iDIN als authenticatiemethode wordt er bij de ondertekenaar van jouw contract een identiteitscheck gedaan via zijn/haar bank.  

 

Wat biedt iDIN mij?

Betrouwbaarheid

Zekerheid

Een geavanceerde elektronische handtekening

iDIN levert identiteitsvaststelling en authenticatie op het niveau eIDAS substantieel. Dit maakt het mogelijk om een Geavanceerde Elektronische Handtekening (AES) op een digitaal document te zetten.

Diverse organisaties, instanties en branche organisaties adviseren het gebruik van iDIN en een geavanceerde elektronische handtekening. Dit komt omdat de identiteit van de ondertekenaar met een hoge zekerheid is vast te stellen. Zo weet je zeker dat de juiste persoon het contract of document digitaal ondertekend heeft. 

Om een geavanceerde elektronische of digitale handtekening op een document te plaatsen wordt iDIN data gecombineerd met een elektronische handtekening van een officiële TSP.

Lees meer over de digitale handtekening

Zie hoe iDIN en digitaal ondertekenen gaat

 

 

Ervaren hoe digitaal ondertekenen met iDIN werkt?

Maak een gratis proefaccount aan en ervaar het gemak en de eenvoud van de digitale handtekening met Stiply.

Gratis proefaccount    of    Bekijk de demo