Meer weten over Stiply?

Bekijk gratis ons webinar over digitaal ondertekenen en Stiply!

Bekijk het on demand webinar

  3 min read

  ABN AMRO laat intermediairs digitaal ondertekenen met Stiply

  Featured Image

  De ABN AMRO-bank accepteert digitale handtekeningen op alle documenten rondom een hypotheekaanvraag, op één voorwaarde: dat deze gezet zijn met de digitale ondertekenoplossing van Stiply. Door digitaal ondertekenen te omarmen, komt ABN AMRO tegemoet aan de wens van veel hypotheekadviseurs. Dit versnelt het hypotheekproces namelijk enorm. Timo Meskers, Assortimentsmanager Intermediaire Distributie bij ABN AMRO, heeft als doel om te zorgen dat ze de beste oplossingen kunnen bieden aan intermediairs én klanten. Voor hem was dat de reden om aan de slag te gaan met de acceptatie van digitaal ondertekenen. Hij vertelt waarom Stiply hierbij dé partner is voor ABN AMRO.

  “Hypotheekadviseurs hebben het druk”, vertelt Timo. “Het moet voor hen zo gemakkelijk en fijn mogelijk zijn om een hypotheek bij ons aan te vragen. Werken met een digitale handtekening was daarom al langer een wens, maar de coronacrisis heeft samen met de verduurzamingstrend deze ontwikkeling een extra zet gegeven. Documenten digitaal ondertekenen versnelt het hypotheekproces, omdat hypotheekakten en contracten niet meer geprint, opgestuurd, ondertekend en teruggestuurd hoeven te worden. Dit is veel sneller, veiliger en minder foutgevoelig. Ook voor de consumenten is het fijn; zij kunnen waar en wanneer ze maar willen ondertekenen. Zo loopt de aanvraag snel door, en dat is toch wat iedereen graag wil.”

  De digitale handtekening: zelf bouwen versus Stiply

  Timo is aan de slag gegaan met het onderzoeken van de mogelijkheden. “Onze intentie was om zelf een digitale ondertekenoplossing te bouwen in onze IT-architectuur. Maar dat was dusdanig complex dat we gingen kijken naar softwarepartijen in de markt die deze oplossing boden”, legt Timo uit. “Stiply sprong er meteen uit. Een gespecialiseerde Nederlandse partij die volop bezig was met ontwikkeling, dat sprak ons aan. Ook voldeden zij als enige aanbieder van de digitale handtekening aan al onze wensen. Allereerst omdat Stiply de authenticatiemethode IDIN biedt, dat was voor ons een harde eis en doen niet alle aanbieders. Ook dachten ze mee en hebben ze gehoor gegeven aan ons verzoek om het IDIN-bewijsdocument toe te voegen aan het ondertekende document, zodat je één verzegeld PDF-bestand krijgt. Dat is voor hypotheekadviseurs veel gemakkelijker om in te dienen, omdat je vaak maar één bestand kunt uploaden. Wij hebben met de digitale ondertekenoplossing van Stiply gehoor kunnen geven aan de wens van onze tussenpersonen en hun klanten.”

  Wil je het zelf eens ervaren en een digitale handtekening zetten als test? Laat dan je e-mailadres achter en ontvang een voorbeelddocument ter ondertekening!

  Ervaar digitaal ondertekenen zelf

  Kennispartners in hypotheekbranche

  Het gebruik van Stiply bevalt goed, ABN AMRO is tevreden. Maar de samenwerking gaat verder dan dat, aldus Timo: “Wij zijn hartstikke tevreden over de softwareoplossing. Maar ook zijn we zeer te spreken over de manier van samenwerken. We weten elkaar te vinden en hebben wekelijks contact. Stiply schakelt snel en staat open voor suggesties. Daarnaast geeft Stiply regelmatig webinars speciaal voor intermediairs, soms ook samen met de Nationale Hypotheekbond. On demand, maar ook live. Op deze manier samen optrekken en kennis delen werkt fijn. We maken elkaar beter, het is echt een partnership.

  Bekijk de Stiply webinar voor hypotheekadviseurs

  14 dagen gratis de digitale handtekening ervaren

  Hypotheekadviseurs kunnen bij Stiply de digitale ondertekensoftware 14 dagen geheel gratis en vrijblijvend uitproberen. Als ze deze proefperiode via ABN AMRO aanvragen, kunnen ze dit zelfs 60 dagen testen. “We zien dat veel intermediairs gebruikmaken van deze proefperiode, omdat ze willen ervaren hoe het werkt. Er zijn al ruim 75 adviesorganisaties die deze via de ABN AMRO hebben aangevraagd bij Stiply. Iedereen is erover te spreken en enthousiast. Als je dit eenmaal gewend bent, wil je niet meer anders”, vertelt Timo.

  Vraag hier een gratis Stiply proefaccount aan voor 14 dagen. Het account is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

  Toegevoegde waarde van de digitale handtekening in het hypotheekproces

  Ook in de toekomst zal Stiply een belangrijk onderdeel zijn van het hypotheekproces bij de ABN AMRO. Timo legt uit: “Wat wij nastreven is zoveel mogelijk digitale hypotheekaanvragen, daar werken we hard aan. Wij proberen de stukkenlijst die bij een hypotheekaanvraag hoort zo kort mogelijk te maken en zo efficiënt mogelijk te organiseren. Bij het digitaliseren en versnellen van het proces hoort ook de digitale handtekening. Dus Stiply zal altijd een belangrijke rol spelen bij de aanvraag van de toekomst. We weten dat zij meedenken en snel schakelen als er nieuwe wensen zijn, daarin hebben we alle vertrouwen.”

  Wensen voor de toekomst 

  Natuurlijk blijft Stiply doorontwikkelen. En dat moet ook. Maar naast functionele wensen, hoopt ABN AMRO ook op een andere ontwikkeling. “Ik zou het fijn vinden als het Stiply lukt om bij zoveel mogelijk geldverstrekkers geaccepteerd te worden en aan te kunnen sluiten bij softwarepakketten die intermediairs al gebruiken, zodat er op één uniforme wijze samengewerkt kan worden. En dat in combinatie met de sjabloonfunctie van Stiply waarmee je documenten één keer goed inricht waarna dit automatisch gaat. Zo kunnen hypotheekadviseurs hun bedrijfsvoering efficiënter maken. Ik hoop dus dat de komende tijd veel intermediairs het gemak van Stiply kunnen ervaren en een vast onderdeel laten zijn van het hypotheekproces. Dan wordt de digitale handtekening van Stiply de standaard in de markt”, sluit Timo af.

  Wil je meer weten over de digitale handtekening? Download dan de ultieme ‘digitaal ondertekenen gids voor hypotheekadviseurs’ en leer alles wat je moet weten over de digitale handtekening. Zoals hoe het zit met rechtsgeldigheid, veiligheid, hoe je de juiste software kiest en hoe je de digitale handtekening succesvol implementeert.

  De ultieme digitaal ondertekenen gids voor hypotheekadviseurs

  Digitaal ondertekenen via C-digital

  3 min read

  Digitaal ondertekenen via C-digital

  We connect your systems! Dat staat bovenaan onze website, want dat is wat C-digital doet. Veel bedrijven merken dat ze door bijvoorbeeld snelle...

  Lees verder
  Digitaal ondertekenen vanuit de software van Yes-co

  3 min read

  Digitaal ondertekenen vanuit de software van Yes-co

  Bij Yes-co houden we van efficiënte, makkelijke en vriendelijke processen voor onze klanten. Het ondertekenen van bijvoorbeeld een koopakte van een...

  Lees verder
  ABN AMRO laat intermediairs digitaal ondertekenen met Stiply

  4 min read

  ABN AMRO laat intermediairs digitaal ondertekenen met Stiply

  De ABN AMRO-bank accepteert digitale handtekeningen op alle documenten rondom een hypotheekaanvraag, op één voorwaarde: dat deze gezet zijn met de...

  Lees verder