De digitale handtekening van Stiply en ISO certificering

Graag vertellen wij je meer over hoe Stiply de veiligheid van jouw gegevens bewerkstelligd en de inbreng van ISO certificaten.

Stiply ISO certificering digitale handtekening

  Kwaliteitsbeheersing op de digitale handtekening

  Sinds de oprichting van Stiply en de ontwikkeling van de digitale handtekening wordt het thema veiligheid erg serieus genomen. De data voor de verwerking van het digitaal ondertekenproces moet een periode beschikbaar worden gesteld aan Stiply. Maar als verzender én ontvanger wil je natuurlijk dat deze informatie veilig staat en onbevoegde niet bij deze data en informatie kunnen. Bij Stiply hanteren we voor het digitaal ondertekenen het zogenaamde privacy-by-design and by default principe. Kort samengevat houdt dit in dat we de informatie zo kort mogelijk in ons bezit willen hebben en we zo min mogelijk informatie willen verwerken. Wil je meer lezen over de veiligheid? Lees dan verder op de pagina over de veiligheid van de digitale handtekening.

  Om de veiligheid van het ondertekenplatform op orde te houden worden er diverse technische en organisatorische maatregelen getroffen. Om deze maatregelen goed in beeld te houden, te controleren en waar nodig bij te stellen is er kwaliteitsbeheersing binnen de organisatie en applicatie toegepast. Dit helpt de organisatie om controles uit te voeren, te rapporteren en te verbeteren. Daarmee waarborgen we onze processen, werkwijzen en houden we zicht op het leveren van de kwaliteit van de digitale handtekening

  Stiply heeft maar liefst drie ISO certificaten op de deelgebieden

  • Kwaliteitsmanagement binnen de organisatie (ISO 9001)
  • Informatiebeveiliging en management (ISO 27001)
  • Cloudinfrastructuur beveiliging en beheersing voor cloud aanbieders (ISO 27017)

   

  Wat is ISO

   

  ISO staat voor "International Organisation for standardization" in het Nederlands ook wel vertaald; Internationale organisatie voor standaardisatie genoemd. Eenvoudig gezegd zijn het normen voor standaardisatie voor de kwaliteitsbeheersing van processen en maatregelen. Standaardisatie wordt in vrijwel iedere organisatie of product toegepast. Met behulp van ISO worden deze standaardisaties erkend, gecontroleerd en vastgelegd. 

  Er zijn inmiddels meer dan 18.000 verschillende ISO-normen actief en worden de ISO normen in 163 landen over de wereld erkend. 

  Waarom een ISO certificaat

   

  Met het behalen van ISO certificaten valt aan te tonen dat er wordt voldaan aan de standaarden van organisaties opdrachtgevers. Het is voor veel organisaties een stok achter de deur om risico's te beheersen en processen te blijven verbeteren. De ISO certificaten geven aan dat je zegt wat je doet en dat je doet wat je zegt. Stiply heeft maar liefst drie ISO certificaten, specifiek op kwaliteitsmanagement, informatiemanagement en cloud management.

  De meest bekende ISO certificaten zijn ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, ISO 2000, ISO 27001 en ISO 45001

  Stiply werkt samen met TÜV Nederland in het kader van de ISO certificering.

  De ISO certificaten van Stiply

  Stiply verwerkt veel informatie, waaronder ook privacy gevoelige, of speciale gevoelige privacy informatie. Daarnaast ontwikkeld Stiply de digitaal ondertekensoftware zelf en staat deze software in een eigen beheerde cloud omgeving. In dat kader heeft Stiply naast de kwaliteitsmanagement standaardisatie (ISO 9001) ook de ISO certificaten 27001 en 27017 voor de verwerking van informatie en het beheren van een cloud infrastructuur.

  Zie hier de ISO certificaten van Stiply:

  Stiply digitale handtekening ISO 9001

  Stiply digitale handtekening ISO 27001

  Stiply digitale handtekening ISO 27017

   

  Nieuwsgierig? Plan hier vrijblijvend uw digitale handtekening demo!