Hoe zit het met de veiligheid van digitaal ondertekenen?

Is het veilig om digitaal een document te laten tekenen?

Veiligheid digitaal documenten ondertekenen

Stiply heeft veiligheid zeer hoog in het vaandel staan.

Als je Stiply gebruikt om documenten te laten ondertekenen moet je er vanuit kunnen gaan dat dit op een zo veilig mogelijke manier gebeurt. 

 

Veiligheid bij Stiply gaat over vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van uw informatie.

Vertrouwelijkheid betekent dat alleen jij en de ondertekenaars het document kunnen inzien. Stiply heeft er in de techniek achter haar website voor gezorgd dat jouw documenten zijn afgeschermd van die van andere documenteigenaren.

Integriteit betekent dat het document niet veranderd is ten opzichte van hoe je het bij ons aangeleverd hebt. Stiply zorgt er voor dat alleen de door jou en de ondertekenaars geplaatste handtekeningen aan het document worden toegevoegd en dat er verder geen wijzigingen mogelijk zijn.

Beschikbaarheid wil zeggen dat Stiply maatregelen treft om te voorkomen dat documenten verloren gaan, en je dus altijd over de documenten kunt beschikken. Stiply maakt daarom regelmatig reservekopieën van alle documenten en stelt deze veilig. Deze reservekopieën worden trouwens na verloop van tijd ook weer verwijderd.

 

Wist je bijvoorbeeld dat Stiply haar platform jaarlijks laat testen  op veiligheid door een ethical hacker (Secundity B.V.)?

 

Ook heeft Stiply afspraken gemaakt met haar cloud dienstverlener (Enrise BV) over de beveiliging van de omgeving waarin het Stiply platform draait. Deze omgeving is tevens ISO9001 en ISO27001 gecertificeerd.

 

Is mijn digitale handtekening beveiligd?

Als jij jouw krabbel zet op een elektronisch document dan slaan wij deze handtekening alleen tijdelijk op, zodat het document kan worden ondertekend. Daarna wordt jouw handtekening weer verwijderd. Dat geldt ook voor andere gegevens die je opgeeft: we slaan zo min mogelijk gegevens op en gegevens die we opslaan bewaren we zo kort mogelijk.

 

Hoe lang bewaart Stiply gegevens

Stiply is gemaakt met een privacy-by-design principe in gedachten: Stiply bewaart jouw persoonsgegevens zo kort mogelijk. In de meeste gevallen wordt het document dat is ondertekend direct van onze servers verwijderd. Daarnaast worden persoonsgegevens van ondertekenaars op korte termijn onherroepelijk geanonimiseerd. Meer informatie hierover vind je in onze verwerkersovereenkomst. Je kunt ook altijd even contact opnemen via privacy@stiply.nl.

 

Veiligheid digitaal handtekening zetten

Gratis proefaccount aanvragen

Start direct je gratis proefperiode om Stiply te testen.
Je verstuurt binnen 5 minuten je eerste contract.

 

Start proefperiode