2 min read

Digitaal ondertekenen vanuit je eigen software

Featured Image

Hoe handig zou het zijn als je een contract kon genereren vanuit je eigen administratiesoftware en dat contract meteen naar je klanten kon versturen om het digitaal ondertekend terug te krijgen? Dat kan met de Stiply Connect API van Stiply. De Stiply Connect API zorgt voor een directe koppeling tussen de software van Stiply en je eigen software, en dat levert handige voordelen op: voortaan hoef je niet meer in te loggen in Stiply om je contracten digitaal te laten ondertekenen.

 

Via API's software aan elkaar koppelen

Wat is dat eigenlijk, een API? API staat voor Application Programming Interface. Letterlijk naar het Nederlands vertaald is een API het koppelvlak van een software programma. Door de API van een software programma te koppelen met de API van een ander software programma, zelfs in een andere programmeertaal, kunnen gegevens tussen beide software programma's uitgewisseld worden. Door de API koppeling, kan het ene software programma dus met het andere software programma communiceren. De Stiply Connect API is gebouwd om aan te sluiten op de software van bedrijven die hun klanten contracten of overeenkomsten digitaal willen laten ondertekenen in hun eigen software.

 

Stiply Connect API automatiseert digitaal ondertekenen

Met de Stiply Connect API kun je je eigen software koppelen aan dat van Stiply. Je hoeft dus niet langer zelf je documenten te uploaden en klaar te zetten. Vanaf nu kun je dit het hele proces van digitaal ondertekenen automatiseren. Zo kan een woningbouwvereniging een digitaal opzeggingsformulier voor de huur op zijn website plaatsen. Een huurder hoeft dan alleen nog maar zijn naam en adres in te vullen en op ‘nu opzeggen’ te klikken. Op dat moment wordt er automatisch een contract aangemaakt dat via de API koppeling naar Stiply wordt gestuurd. Stiply stuurt dit contract namens de huurder naar de verhuurder, die het document digitaal kan ondertekenen. Dit automatische proces van digitaal ondertekenen bespaart zowel de huurder als de verhuurder een hoop tijd en geld.

 

Stiply Connect API verdient zichzelf terug

Met de Stiply Connect API kun je digitaal ondertekenen vanuit je eigen software op elk gewenst punt in je programma inzetten. Als arbeidsbureau bijvoorbeeld kan jouw werkwijze zijn om arbeidscontracten te exporteren en vervolgens handmatig te uploaden naar Stiply voor een digitale ondertekening. Na ontvangst van het arbeidscontract met een digitale handtekening moet het document weer geimporteerd worden in je eigen software. Het is echter makkelijker en minder foutgevoelig om je software via een API koppeling aan Stiply te koppelen. Vervolgens wordt de digitale ondertekening van jouw documenten door Stiply opgepakt en plaatst Stiply de digitaal ondertekende arbeidscontracten weer terug in je eigen software. Dat scheelt veel tijd en dus geld. De investering in een API koppeling is daarmee snel terugverdiend.

 

Meer dan 50% van de documenten

Inmiddels wordt meer dan de helft van alle documenten die Stiply verwerkt via een API koppeling voorzien van een digitale handtekening. De API van Stiply is RESTful. REST, Representational State Transfer, is een software-architectuur voor gedistribueerde mediasystemen zoals het world wide web. Een API gebouwd conform de REST architectuur maakt een koppeling met webservices en websites eenvoudig. Een inschrijving via een website die digitaal ondertekend moet worden kan via een API koppeling automatisch naar de klant worden gestuurd. En hoeft niet meer handmatig in Stiply te worden geladen om het document digitaal te laten ondertekenen. Klinkt aantrekkelijk? Het kan met de Stiply Connect API.

Geïnteresseerd in de Stiply Connect API? Bekijk hier een precieze beschrijving voor developers om een API koppeling te bouwen, inclusief parameters.

 

Veilig digitaal ondertekenen: Stiply is ISO-gecertificeerd

1 min read

Veilig digitaal ondertekenen: Stiply is ISO-gecertificeerd

Stiply heeft opnieuw drie belangrijke ISO-certificeringen behaald. De ISO 9001-kwaliteitsmanagementnorm, de ISO 27001-informatiemanagementnorm en de...

Lees verder
Zo start je als hypotheekadviseur in 6 simpele stappen met de digitale handtekening

5 min read

Zo start je als hypotheekadviseur in 6 simpele stappen met de digitale handtekening

Steeds meer hypotheekkantoren zijn bezig met digitaliseren. Dit is een duurzame keuze, want minder printen is beter voor het milieu, maar kan ook...

Lees verder
Geen gebruik van Apache Log4j bij Stiply

1 min read

Geen gebruik van Apache Log4j bij Stiply

De digitale handtekening software van Stiply maakt geen gebruik van de Apache Log4j software.

Lees verder