De gebruiksvriendelijkste ondertekenoplossing van de Benelux

Sluit je ook aan bij de meer dan 1000 bedrijven die met Stiply werken!

 

Stiply_digitale_handtekening_Trustpilot_reviews

  Meer weten over Stiply?

  Bekijk gratis ons webinar over digitaal ondertekenen en Stiply!

  Bekijk het on demand webinar

   3 min read

   De beste digitale handtekening oplossingen van de Benelux

   Featured Image

   Er zijn tegenwoordig verschillende digitale handtekening oplossingen op de markt, soms is het lastig om een goede keuze te maken. Een digitale handtekening oplossing moet voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden. Bijvoorbeeld: Hoeveel documenten kan je laten ondertekenen per maand? En hoe garandeert de software de rechtsgeldigheid van de digitale handtekening? Hoeveel gebruikers kunnen werken met de software? Hoe zit het met de prijzen? In deze blog bespreken wij de top vier digitale handtekening oplossingen van de Benelux en toetsen wij ze aan deze voorwaarden.

   Stiply

   Stiply is een digitale handtekening oplossing waarmee je eenvoudig een onbeperkte hoeveelheid rechtsgeldige digitale handtekeningen opvraagt. Je kan kiezen voor verschillende authenticatiemethoden, waaronder een authenticatie met iDIN, SMS, PiM en e-mail. Voeg naar voorkeur meerdere ondertekenaars en ondertekenvelden toe. Na verzending van het ondertekenverzoek check je de voortgang, terwijl de ondertekenaar vanaf elk device en webbrowser een krabbel kan plaatsen. Dit maakt het een gebruikersvriendelijk proces voor zowel de verzoeker als de ondertekenaar. Stiply biedt de applicatie ook volledig whitelabel aan binnen in de vorm van een Enterprise versie. Zo is het mogelijk om te mailen vanuit een eigen domein en is de software eventueel te plaatsen op een eigen domein.

   De software is flexibel in nieuwe in-app ontwikkelingen en is van Nederlandse bodem. Jouw vragen worden direct opgevangen door een Nederlandse support afdeling. Feedback vinden wij belangrijk, zo garanderen wij een optimale klantervaring. Wanneer een nieuwe functie is ontwikkeld in de app, krijgen alle gebruikers direct een product update. Maak ondertekenverzoeken volledig op maat met tags en sjablonen. Na voltooiing van het ondertekenverzoek ontvangen beide partijen een gedetailleerd bewijs van ondertekening. Daarbij verwerken wij alleen de noodzakelijke gegevens. Meer informatie lees je in de verwerkersovereenkomst van Stiply. Stiply is ISO-gecertificeerd met certificaten ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017. Kortom, Stiply biedt talloze mogelijkheden voor een veilige en rechtsgeldige digitale handtekening tegen een vast bedrag per maand. Je betaald per gebruiker die toegang heeft tot de software, het maakt niet uit hoeveel documenten er worden verzonden, hoeveel velden er worden geplaatst of hoeveel ondertekenaars er bij betrokken zijn.

   Ondertekenen.nl/Evidos

   Met de digitale handtekening software Ondertekenen.nl van het (inmiddels Amerikaanse bedrijf Entrust) Haarlemse IT- bedrijf Evidos produceer je ook rechtsgeldige digitale handtekeningen. De applicatie biedt meerdere authenticatie methodes, waaronder een authenticatie met iDIN, DigiD, paspoort en SMS. Hierdoor heb je altijd een bewijs van ondertekening. Ook kan je, net als bij Stiply, de digitale handtekening oplossing integreren in je softwarepakket. Deze integratie kan je net als bij Stiply zelf maken, of kiezen uit een standaard integratie. De API en de webapplicatie van ondertekenen.nl zijn niet gelijk aan elkaar, waardoor je in de API integratie soms niet alle functies kan gebruiken. Ondertekenen.nl biedt diverse pakketten aan. Vergelijk daarbij goed de verschillende pakketten en prijzen met andere aanbieders, voor jouw organisatie en unieke wensen. Bij Stiply kan je bijvoorbeeld onbeperkt digitaal ondertekenen, terwijl Ondertekenen.nl met credits werkt. Deze credits moet je betalen per ondertekenaar, maar ook per handtekening of authenticatie methode. Omdat je voor alles credits moet betalen, kan het ongemerkt onderaan de streep een zeer kostbaar plaatje worden.

   DocuSign

   DocuSign is als Amerikaans organisatie één van de grondleggers van het fenomeen digitaal ondertekenen. De organisatie is gevestigd in Amerika en heeft een Europese organisatie in Ierland. Met DocuSign kan je, net als bij Stiply, tegen een vast bedrag per maand een rechtsgeldige digitale handtekening opvragen bij een onbeperkt aantal ondertekenaar(s). Daarnaast kan je ook suggesties toevoegen aan een document en online ondertekenverzoeken via de mobiele app sturen. Er zijn drie abonnementen, maar let op dat tot een maximum van 100 documenten inbegrepen zijn per jaar, daarna ga je flink bijbetalen. Voor een diepere vergelijking tussen Stiply en DocuSign, lees deze blog.

   ValidSign

   Een gebruikersaccount bij ValidSign biedt diverse mogelijkheden. Een voorbeeld is het maken van een workflow voor meerdere ondertekenaars, waardoor het ondertekenverzoek, net als bij Stiply, automatisch op volgorde van ondertekening naar de verschillende ondertekenaars wordt verstuurd. ValidSign is een digitale handtekening oplossing voor bedrijven in verschillende branches, maar met een duidelijke focus op (semi)overheidsorganisaties. Wanneer je gaat werken met ValidSign, moet je wel rekening houden met opstartkosten. Ook is de software niet zomaar uit te testen. Het eventueel ervaren van de software verloopt altijd via een salesmedewerker. Bij ValdSign is het mogelijk om een integratie te maken. ValidSign is niet open en duidelijk over hun opzetkosten en prijsmodel.

    

   Standaard gebruikersaccount (jaarabonnement)

   Aantal documenten

   Stiply

   €30 per maand

   Onbeperkt

   Ondertekenen.nl

   €22,50* per maand

   Credit afhankelijk

   DocuSign

   €23

   Maximaal 100

   ValidSign

   €20**

   Onduidelijk

   * inclusief 300 credits voor een jaar.

   ** exclusief opzetkosten.

   Wij helpen jou bij het maken van een keuze

   Uit ervaring weten wij dat Stiply de juiste keuze is voor een overzichtelijk, snel en gebruikersvriendelijk ondertekenproces. Probeer het zelf uit, maak een gratis proefaccount aan!

   Stiply proefaccount digitaal ondertekenen

    

   De beste digitale handtekening oplossingen van de Benelux

   De beste digitale handtekening oplossingen van de Benelux

   Er zijn tegenwoordig verschillende digitale handtekening oplossingen op de markt, soms is het lastig om een goede keuze te maken. Een digitale...

   Lees verder
   Stiply vs. DocuSign: vergelijking digitale handtekening software

   Stiply vs. DocuSign: vergelijking digitale handtekening software

   Wil jij weten welke ondertekenoplossing het beste bij jouw organisatie past? Er is tegenwoordig veel keuze op de markt en niet elke digitale...

   Lees verder
   Wanneer je beter NIET kan kiezen voor digitaal ondertekenen

   Wanneer je beter NIET kan kiezen voor digitaal ondertekenen

   Jij vraagt je af of digitaal ondertekenen een toegevoegde waarde heeft voor jouw organisatie. Want in tijden van toenemende digitalisering, wil jij...

   Lees verder