3 min read

Eén hybride oplossing voor elke elektronische handtekening in de autoretail

Featured Image

Jij bent overtuigd, de elektronische handtekening is het helemaal voor jouw autoretail bedrijf. Je kan niet wachten om afscheid te nemen van die administratieve rompslomp. En de integratie in CST klinkt je als muziek in de oren. 

Maar wacht eens even! Hoe gaat dat straks dan in de praktijk? Want het is leuk dat er een integratie is gerealiseerd tussen Car Sales Tool en Stiply, maar hoe zit het met je andere softwarepakketten en handtekeningmomenten? Je verkoopt meer dan nieuwe auto’s, je hebt ook nog occasions en inruilauto’s. Moet je die dan wel op de ouderwetse, omslachtige manier afhandelen?

 

De ideale klantervaring...

Je probeert je voor te stellen hoe dat in de praktijk gaat. Jouw collega staat een fraaie nieuwe auto te verkopen aan een klant. Alle opties zijn doorlopen, de hele auto is geconfigureerd en de klant kan in de showroom op de tablet van je collega direct zijn elektronische handtekening zetten. Wat een fijne klantervaring! 

 

...versus omslachtig gedoe

Ondertussen sta jij een klant te helpen die een occasion op het oog heeft. Jullie zijn erover uit en deze klant wil ook zijn handtekening zetten. Maar jij moet jouw klant meenemen naar het kantoor. Je geeft hem een kopje koffie, je print de koopovereenkomst, zoekt een pen die het nog doet en pas dan kan de klant zijn handtekening zetten. Daarna ga je die hele papierhandel weer digitaal maken, want je moet het nog wel in het juiste systeem kwijt, en bergt de papieren kopie op in een ordner.

Wat een gedoe! Daar zit je toch niet op te wachten? Zeker niet als je ziet hoe snel jouw collega het geregeld heeft. 
Een haast nog erger schrikbeeld komt in je op. Hoe zit het met de klant die een nieuwe auto koopt maar ook een inruilauto meebrengt. Moet die de inruilovereenkomst met pen en papier afhandelen terwijl de nieuwe auto via een elektronische handtekening afgehandeld wordt? Dat is voor de klant toch ook heel vreemd?  

Jouw hele autoretail aan de digitale handtekening

We kunnen je gelijk geruststellen, al je handtekeningmomenten kun je met de elektronische handtekening afhandelen. Voor jouw héle autoretail – nieuw, occasions én inruilauto’s – met alle dealer management software, dus ook als dat buiten Car Sales Tool is. Verkoop je ook occasions of accepteer je inruilauto’s dan heb je daar vaak andere systemen voor (denk aan SAM) en andere documenten voor waar je net zo eenvoudig een elektronische handtekening voor kunt gebruiken. Gerustgesteld, maar hoe zit het nu precies?  

 

Elektronische handtekening is net een hybride auto

Deze oplossing voor digitaal ondertekenen is eigenlijk net een hybride auto, twee motoren die naadloos samenwerken, maar het is wel één auto. In het geval van digitaal ondertekenen zijn die twee motoren een integratie en een webapplicatie die mooi op elkaar aansluiten en samenwerken. Die twee komen samen in één account die je op meerdere manieren kunt inzetten voor nieuw, occasions en inruilauto’s. 

 

Mis geen enkele elektronische handtekening, alles in één account

Maak je gebruik van CST en creëer je een account bij Stiply om digitaal ondertekenen te activeren dan kun je met dat account ook inloggen op een webomgeving. Vanuit die webomgeving kun je voor elk soort document een elektronische handtekening laten zetten. 

Op deze manier kun je als je gebruik maakt van andere softwarepakketten net zo eenvoudig andere koopovereenkomsten of leasecontracten, inruilvoorwaarden, etc. laten ondertekenen. Direct in de showroom op je tablet, of, als de klant er nog even rustig over wil nadenken, op afstand via een ondertekenverzoek per e-mail. 
In de webomgeving heb je het complete overzicht van alle handtekenverzoeken die je doet, zowel uit CST als uit de webomgeving. Je mist dus geen enkele handtekening meer! 

 

Autoretail heeft meer handtekeningmomenten

De autoretail kent net als elk ander bedrijf een diversiteit aan processen met bijbehorende documenten die ondertekend moeten worden en voor elk van die processen kun je een elektronische handtekening inzetten, je bent dus zeker niet beperkt tot de handtekeningmomenten die specifiek zijn voor de verkoop/inruil/lease van een auto. De elektronische handtekening is geschikt voor elk proces waar een handtekening nodig is. Denk hierbij ook aan documenten van andere afdelingen, bijvoorbeeld: 

  • Arbeidscontracten
  • Stage overeenkomsten
  • Interne (HR) documenten
  • Scholingsovereenkomst
  • Verwerkingsovereenkomsten (AVG)

Neem je bij de afdeling Verkoop de elektronische handtekening in gebruik dan kan je hele autoretail bedrijf hier gebruik van maken. Uitbreiden naar andere afdelingen is heel eenvoudig, ongeacht het abonnement dat je kiest. Het aantal documenten en gebruikers is onbeperkt. En maakt een andere afdeling al gebruik van de elektronische handtekening van Stiply, ook dán kun je gebruik maken van de integratie met CST en de webomgeving. 

 

Muziek in de oren

Klinkt de integratie met Car Sales Tool je inderdaad als muziek in de oren? Ben je weer helemaal overtuigd dat deze vorm van digitalisering het helemaal is voor jouw autoretail bedrijf? 

Ervaar dan vandaag nog zelf het gemak van de elektronische handtekening in autoretail processen.

Gratis proefaccount

Of lees meer over de veiligheidsaspecten van digitaal ondertekenen in de autobranche

Esther_auteurshandtekening_blog 4cee-linkedin


Esther
Witten

Contentspecialist

Van purchase to pay en order to cash, tot Robotic Process Automation en digitaal ondertekenen: Esther draait haar hand niet om voor het schrijven van content over complexe onderwerpen. Dagelijks duikt ze in de materie van digitale transformatie en automatisering.

Digitale handtekening in de autobranche, daar kun je mee thuiskomen

6 min read

Digitale handtekening in de autobranche, daar kun je mee thuiskomen

Een digitale handtekening in de autobranche kan dat wel? We hebben het in eerdere blogs gehad over de voordelen, zoals het gemak en de snelheid, maar

Lees verder
Eén hybride oplossing voor elke elektronische handtekening in de autoretail

4 min read

Eén hybride oplossing voor elke elektronische handtekening in de autoretail

Jij bent overtuigd, de elektronische handtekening is het helemaal voor jouw autoretail bedrijf. Je kan niet wachten om afscheid te nemen van die...

Lees verder
3 tips voor succesvol uitrollen digitaal ondertekenen in de automotive industrie

5 min read

3 tips voor succesvol uitrollen digitaal ondertekenen in de automotive industrie

Digitalisering stuit nog wel eens op weerstand. Ergens wel begrijpelijk want mensen houden nou eenmaal niet van verandering. Zeker niet als die...

Lees verder