1 minuten lezen

iDIN en Verwerkersovereenkomst

Featured Image

Zoals je waarschijnlijk wel weet treedt op 25 mei 2018 treedt de de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (de AVG) in werking. Het is verplicht om met alle verwerkers een verwerkersovereenkomst af te sluiten.

Verwerkersovereenkomst

Wij als Stiply zijn een verwerker, dus ook met ons moet je een verwerkersovereenkomst afsluiten. We zullen onze verwerkersovereenkomst vanaf zondag 6 mei a.s. aanbieden via onze software: als je inlogt vragen we je direct om deze de accorderen. Zo is de relatie tussen jou en Stiply weer volledig compliant met de AVG. Je kunt onze verwerkersovereenkomst alvast hier downloaden.

iDIN

Bij de update dat weekend introduceren we ook een nieuw authenticatiemiddel, genaamd iDIN. Dit is een heel betrouwbaar authenticatiemiddel dat je kunt gebruiken voor documenten met een hoog belang. De ondertekenaar moet inloggen bij zijn bank via zijn random reader. De bank bevestigt dan de identiteit van de ondertekenaar. Dit proces lijkt een beetje op een betaling met iDEAL, maar er wordt niets betaald: de bank levert alleen een identiteit aan.

Die identiteit vergelijkt Stiply dan met de identiteit die jij van je ondertekenaar hebt opgegeven (achternaam + geboortedatum): als dat matcht is de ondertekenaar de juiste persoon. Activeer iDIN Als je iDIN wilt proberen, log dan in op Stiply, klik op Abonnement en dan op bij het kopje iDIN op Activeer. Je moet wel administrator zijn om dit te doen. Na het activeren verschijnt iDIN als identificatiemogelijkheid als je ondertekenaars toevoegt. Meer informatie over iDIN lees je hier.