De gebruiksvriendelijkste ondertekenoplossing van de Benelux

Sluit je ook aan bij de meer dan 1000 bedrijven die met Stiply werken!

Krijg een impressie met dit ⭐️webinar⭐️

  2 min read

  Ook Willem-Alexander ondertekent digitaal

  Eindeloos handtekeningen zetten… Koning Willem Alexander weet er alles van. Als staatshoofd krijgt hij per jaar meer dan 2500 wetten ter ondertekening voorgelegd, ook als hij op vakantie is. Want de premier en de ministers hebben vervangers, maar de koning niet. Vroeger reisden functionarissen de koning met stapels staatstukken achterna als hij in het buitenland was. Maar gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer; Willem Alexander kan nu digitaal ondertekenen. En dat bespaart hem – en zijn functionarissen - een hoop tijd en gedoe.

  Zonder koninklijke krabbel is Nederland stuurloos

  Politieke macht heeft Koning Willem-Alexander niet.

  Als staatshoofd is hij immers niet democratisch gekozen. De koning gaat niet over de inhoud van wetten, koninklijke besluiten en algemene maatregelen van bestuur, maar ze worden toch pas van kracht als ze ook door hem zijn ondertekend. Zonder de handtekening van de koning kan het land niet worden bestuurd.

  Zijn koninklijke krabbel is verplicht. Daarom moet Willem-Alexander per jaar ruim 2500 stukken ondertekenen, waarna die stukken weer door de bewindslieden moeten worden ondertekend. Seign en contraseign heet dat.

  In het buitenland elektronisch ondertekenen

  Ook tijdens de vakantieperiode, als Willem-Alexander met zijn gezin in het buitenland is, zijn er genoeg documenten waar zijn handtekening onder moet. Vroeger reisden functionarissen hem achterna, waar hij zich ook bevond. Er moest immers ondertekend worden, en dat kon alleen maar ‘nat’,  met pen en papier. Maar tegenwoordig kan het staatshoofd ook digitaal ondertekenen. Met zijn beveiligde tablet kan hij elektronisch zijn koninklijke handtekening zetten. Als hij weer terug in Nederland is, ondertekent hij het origineel onder behoud van de tekendatum. Hierdoor kunnen wetten en besluiten gewoon doorgang vinden, ook al is de koning niet in Nederland om de stukken te ondertekenen.

  Wil jij ook koninklijk ondertekenen? Bekijk hier de slimmigheden van Stiply

  Digitaal ondertekenen houdt de vaart erin

  Dankzij digitaal ondertekenen kunnen bestuurlijke procedures doorgaan zonder dat er kostbare tijd verloren gaat.Maar dit is niet aKoninklijk digitaal ondertekenen met Siplylleen weggelegd voor de koning; iedereen plukt er de vruchten van. Niemand hoeft meer tijd kwijt te zijn aan hopeloos ouderwetse handelingen als documenten kopiëren, postzegels plakken, naar het postkantoor gaan en wachten tot de post weer terug komt. Elektronisch ondertekenen is zo veel makkelijker. Je zet je krabbel via je smartphone, tablet of met de muis van je computer en verstuurt het contract digitaal. Bovendien kun je de voortgang van de ondertekening gewoon zien in je account.

  Hoe makkelijk wil je het hebben? Zo kan bijna iedereen koning zijn!

  Bron: NOS

  2 min read

  Stage lopen bij Stiply: volgens Pim Groot Koerkamp

  Bij Stiply werken we graag met het talent van de toekomst. Een stageplaats beschikbaar stellen is een mooie gelegenheid...

  3 min read

  Stage lopen bij Stiply: volgens Ronald Bouwman

  Bij Stiply werken we graag met het talent van de toekomst. Een stageplaats beschikbaar stellen is een mooie gelegenheid...

  2 min read

  HR-automatisering: hoe jij een einde maakt aan de administratieve uitdaging

  Wist je dat 41% van de werknemers erover nadenkt om ontslag te nemen of van baan te veranderen dit jaar? Het wordt ook...