De gebruiksvriendelijkste ondertekenoplossing van de Benelux

Sluit je ook aan bij de meer dan 1000 bedrijven die met Stiply werken!

 

Stiply_digitale_handtekening_Trustpilot_reviews

  Meer weten over Stiply?

  Bekijk gratis ons webinar over digitaal ondertekenen en Stiply!

  Bekijk het on demand webinar

   2 min read

   WAB overeenkomsten ondertekenen

   Featured Image

   Waarschijnlijk heb je al gehoord van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die per 1 januari 2020 voor alle bedrijven met flexwerkers geldt. Deze wet geldt voor alle bedrijven (groot en klein dus!) die met flexwerkers werken. En zoals wel vaker met nieuwe wetten, zal ook de WAB zorgen voor een tijdrovende en grote papierstroom met eindeloze handtekeningen. Gebruik Stiply om slimmer en sneller WAB gerelateerde contracten en documenten ondertekend te krijgen.

   WAB: Wet Arbeidsmarkt in Balans

   Met de WAB veranderen de regels voor arbeidscontracten en ontslag. De overheid heeft zich als doel gesteld om de rechten van flexwerkers te verbeteren, zeker omdat het verschil tussen flexwerkers en mensen met een vast arbeidscontract zo groot is. Alle bedrijven met flexmedewerkers krijgen hiermee te maken, en het is dus van belang dat je je hier als bedrijf bewust van bent. De wet heeft onder andere als doel om de positie van payrollmedewerkers te versterken en oproepkrachten meer zekerheid te verschaffen op werk en inkomen.

   WAB voor werkgevers

   De WAB zorgt voor een aantal veranderingen, waar dit de belangrijkste van zijn:

   • Het wordt aantrekkelijker om mensen in vaste dienst te nemen omdat de WW-premie voor werknemers met een vast arbeidscontract lager wordt ten opzichte van werknemers met een flexibel contract.
   • De werkgever mag een werknemer 3 tijdelijke contracten aanbieden in 3 jaar tijd. Daarna wordt de arbeidsovereenkomst omgezet in een vast contract.
   • De transitievergoeding die een werknemer bij ontslag krijgt, wordt berekend vanaf de eerste werkdag.
   • Werknemers met een payrollcontract krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden en rechtspositie als werknemers met een vast arbeidscontract.
   • Oproepkrachten moeten minstens vier dagen van te voren worden opgeroepen voor werk. Als binnen die vier dagen de opdracht toch door de werkgever wordt geannuleerd, heeft de oproepkracht recht op loon over de uren waarvoor hij was opgeroepen.

   Klinkt handig toch? Wil je meer weten over Stiply, klik dan hier.

   WAB en oproepovereenkomst

   Deze nieuwe wetgeving gaat voor veel nieuwe contracten zorgen, die allemaal weer moeten worden ondertekend. Dat is een grote papierstroom die voor overhead en verspilling zorgt. Zo zullen er nieuwe oproepovereenkomsten ondertekend moeten worden.

   Stiply kan helpen om arbeidscontracten en andere documenten die dankzij de WAB moeten worden ondertekend, snel van een digitale handtekening te voorzien.
   Met Stiply krijg je:

   • arbeidsovereenkomsten sneller verzonden,
   • de contracten sneller ondertekend retour met een digitale handtekening,
   • inzicht in alle uitstaande contracten die nog niet elektronisch ondertekend zijn.

   Het is ook mogelijk om bulkverzendingen te versturen met Stiply. Daarmee stuur je hetzelfde document in één keer naar een grote hoeveelheid ondertekenaars voor een elektronische handtekening. Zo wordt het voldoen aan de WAB voor ondernemers eenvoudiger en minder tijdrovend.

   Start vandaag nog met digitaal ondertekenen

   Gebruik Stiply om slimmer en sneller WAB gerelateerde contracten en documenten ondertekend te krijgen. Probeer het nu 10 dagen gratis.

   Stiply proefaccount digitaal ondertekenen


   Veelgestelde vragen over Stiply:

   Hoe werkt Stiply?

   Is een digitale handtekening wel rechtsgeldig?

   Hoe zit het met de privacy van mij en de ondertekenaars?

   Hoe garandeer ik dat een document wordt ondertekend door de juiste persoon?

   Zo start je als hypotheekadviseur in 6 simpele stappen met de digitale handtekening

   Zo start je als hypotheekadviseur in 6 simpele stappen met de digitale handtekening

   Steeds meer hypotheekkantoren zijn bezig met digitaliseren. Dit is een duurzame keuze, want minder printen is beter voor het milieu, maar kan ook...

   Lees verder
   Hierop letten geldverstrekkers bij digitaal ondertekenen

   Hierop letten geldverstrekkers bij digitaal ondertekenen

   Je wilt als hypotheekadviseur het liefst gaan werken met een digitale handtekening. Om je heen zie je in de branche dat het andere intermediairs én...

   Lees verder
   De 9 voordelen van een digitale handtekening met Stiply voor hypotheekadviseurs

   De 9 voordelen van een digitale handtekening met Stiply voor hypotheekadviseurs

   Wie in de financiële dienstverlening met een digitale handtekening werkt, ervaart iedere dag de voordelen. Het werkt een stuk sneller, efficiënter,...

   Lees verder