2 min read

WAB overeenkomsten ondertekenen

Featured Image

Waarschijnlijk heb je al gehoord van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die per 1 januari 2020 voor alle bedrijven met flexwerkers geldt. Deze wet geldt voor alle bedrijven (groot en klein dus!) die met flexwerkers werken. En zoals wel vaker met nieuwe wetten, zal ook de WAB zorgen voor een tijdrovende en grote papierstroom met eindeloze handtekeningen. Gebruik Stiply om slimmer en sneller WAB gerelateerde contracten en documenten ondertekend te krijgen.

WAB: Wet Arbeidsmarkt in Balans

Met de WAB veranderen de regels voor arbeidscontracten en ontslag. De overheid heeft zich als doel gesteld om de rechten van flexwerkers te verbeteren, zeker omdat het verschil tussen flexwerkers en mensen met een vast arbeidscontract zo groot is. Alle bedrijven met flexmedewerkers krijgen hiermee te maken, en het is dus van belang dat je je hier als bedrijf bewust van bent. De wet heeft onder andere als doel om de positie van payrollmedewerkers te versterken en oproepkrachten meer zekerheid te verschaffen op werk en inkomen.

WAB voor werkgevers

De WAB zorgt voor een aantal veranderingen, waar dit de belangrijkste van zijn:

  • Het wordt aantrekkelijker om mensen in vaste dienst te nemen omdat de WW-premie voor werknemers met een vast arbeidscontract lager wordt ten opzichte van werknemers met een flexibel contract.
  • De werkgever mag een werknemer 3 tijdelijke contracten aanbieden in 3 jaar tijd. Daarna wordt de arbeidsovereenkomst omgezet in een vast contract.
  • De transitievergoeding die een werknemer bij ontslag krijgt, wordt berekend vanaf de eerste werkdag.
  • Werknemers met een payrollcontract krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden en rechtspositie als werknemers met een vast arbeidscontract.
  • Oproepkrachten moeten minstens vier dagen van te voren worden opgeroepen voor werk. Als binnen die vier dagen de opdracht toch door de werkgever wordt geannuleerd, heeft de oproepkracht recht op loon over de uren waarvoor hij was opgeroepen.

Klinkt handig toch? Wil je meer weten over Stiply, klik dan hier.

WAB en oproepovereenkomst

Deze nieuwe wetgeving gaat voor veel nieuwe contracten zorgen, die allemaal weer moeten worden ondertekend. Dat is een grote papierstroom die voor overhead en verspilling zorgt. Zo zullen er nieuwe oproepovereenkomsten ondertekend moeten worden.

Stiply kan helpen om arbeidscontracten en andere documenten die dankzij de WAB moeten worden ondertekend, snel van een digitale handtekening te voorzien.
Met Stiply krijg je:

  • arbeidsovereenkomsten sneller verzonden,
  • de contracten sneller ondertekend retour met een digitale handtekening,
  • inzicht in alle uitstaande contracten die nog niet elektronisch ondertekend zijn.

Het is ook mogelijk om bulkverzendingen te versturen met Stiply. Daarmee stuur je hetzelfde document in één keer naar een grote hoeveelheid ondertekenaars voor een elektronische handtekening. Zo wordt het voldoen aan de WAB voor ondernemers eenvoudiger en minder tijdrovend.

Start vandaag nog met digitaal ondertekenen

Gebruik Stiply om slimmer en sneller WAB gerelateerde contracten en documenten ondertekend te krijgen. Probeer het nu 10 dagen gratis.

Stiply proefaccount digitaal ondertekenen


Veelgestelde vragen over Stiply:

Hoe werkt Stiply?

Is een digitale handtekening wel rechtsgeldig?

Hoe zit het met de privacy van mij en de ondertekenaars?

Hoe garandeer ik dat een document wordt ondertekend door de juiste persoon?

Digitale handtekening in de autobranche, daar kun je mee thuiskomen

6 min read

Digitale handtekening in de autobranche, daar kun je mee thuiskomen

Een digitale handtekening in de autobranche kan dat wel? We hebben het in eerdere blogs gehad over de voordelen, zoals het gemak en de snelheid, maar

Lees verder
Eén hybride oplossing voor elke elektronische handtekening in de autoretail

4 min read

Eén hybride oplossing voor elke elektronische handtekening in de autoretail

Jij bent overtuigd, de elektronische handtekening is het helemaal voor jouw autoretail bedrijf. Je kan niet wachten om afscheid te nemen van die...

Lees verder
3 tips voor succesvol uitrollen digitaal ondertekenen in de automotive industrie

5 min read

3 tips voor succesvol uitrollen digitaal ondertekenen in de automotive industrie

Digitalisering stuit nog wel eens op weerstand. Ergens wel begrijpelijk want mensen houden nou eenmaal niet van verandering. Zeker niet als die...

Lees verder