3 min read

Stage lopen bij Stiply: volgens Ronald Bouwman

Featured Image

Bij Stiply werken we graag met het talent van de toekomst. Een stageplaats beschikbaar stellen is een mooie gelegenheid om met dit jonge talent kunnen werken. Wat is er dan leuker om te horen hoe zij dit ervaren hebben. In dit artikel vertelt onze laatste afstudeerder Ronald Bouwman over zijn ervaringen tijdens zijn stageperiode bij Stiply.

Leuk om te weten: Ronald is afgestudeerd met een 7,8 voor zijn afstudeerscriptie over de cross- en upsell mogelijkheden binnen de digitaal ondertekenen Saas oplossing.

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik heb Commerciële Economie gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht.

Waarom koos je voor Stiply als stageadres?
Ik kwam op een evenement in contact met Digital Marketing Manager Erik van Doorn en we raakten aan de praat over mijn opleiding. Hij vertelde mij dat er op zijn werk in Ede nog een stageplek vrij was en ik was op zoek naar een bedrijf om af te studeren. Erik gaf aan dat hij zou gaan overleggen om een uitdagende opdracht voor mij te bedenken en zou hier bij mij op terug komen. Ik hield contact met Erik via LinkedIn en kon drie weken later op gesprek komen in Ede. Het fijne snelle en directe contact, de uitdagende afstudeeropdracht en de bereikbaarheid zorgden ervoor dat mijn keuze na het gesprek direct vast stond.

Wat voor werkzaamheden/onderzoek heb je in je stageperiode bij Stiply gedaan?
De werkzaamheden waren erg verschillend. Zo heb ik referentiecases afgenomen onder bestaande klanten waarna ik van deze gesprekken een artikel schreef voor op de website en sociale kanalen en heb ik content geschreven voor op de website en in de mailing. Daarnaast heb ik veel interne sales taken uitgevoerd, zoals het geven van demo’s van de digitale ondertekenoplossing van Stiply aan prospects en wat ook goed om te weten is, is dat ik alle tijd en ruimte kreeg om aan mijn afstudeeropdracht te werken wanneer dit nodig was.

Welke competentie heb je het meeste ontwikkeld bij Stiply?
Erik was mijn begeleider en we zijn in de derde week van mijn stage de competenties vanuit de studie Commerciële Economie langsgelopen en hebben een actielijst gemaakt van de competenties waarin ik zelf graag wilde verbeteren. Deze vrijheid zorgde ervoor dat ik kon kiezen wat ik leuk vond en dat was het verbeteren van presentatievaardigheden. De acties die hierbij hoorden waren het geven van demo’s waar ik het al over had maar bijvoorbeeld ook het presenteren van de cijfers tijdens de wekelijkse stand-up. Deze competentie heb ik dan ook het meest ontwikkeld omdat we hier veel aandacht aan hebben besteed.

Op welke prestatie ben je het meest trots die je tijdens je stageperiode bereikt hebt?
Voor mij persoonlijk natuurlijk het halen van mijn diploma, dit was namelijk het doel van de stageperiode. Verder ben ik ook blij met hoe ik mij heb ontwikkeld op het gebied van presenteren van een digitaal ondertekenen software-oplossing naar klanten en andere organisaties toe. De positieve reacties op feature-updates te horen krijgen vanuit klanten van Stiply waren ook erg tof, net als de verschillende projecten, waaronder met PiM van KPN, waarbij ik als stagiair betrokken werd zorgde ervoor dat ik mij ook echt onderdeel voelde van het team.

Wat zijn een aantal positieve aspecten van het Stiply team?
Ten eerste is er veel kennis en ervaring aanwezig, waar ik als student veel van heb kunnen leren. Binnen het team van Stiply wil iedereen ook zo snel mogelijk groeien en zijn ze bereid om de schouders er ook allemaal extra onder te zetten, dat merkte ik vanaf dag één. Dit zorgde voor een energieke omgeving waarbij veel onderling overlegd wordt en ik vond dat zelf erg prettig. Iedereen wordt op deze manier namelijk ingelicht over de nieuwste kansen en uitdagingen en door de korte lijntjes worden er snel plannen bedacht om een ontwikkeling aan te vliegen. Er is altijd wat te doen voor iedereen en dat is te danken aan de gemotiveerde werksfeer waar iedereen binnen Stiply aan bijdraagt.

Wat heeft Stiply bijgedragen aan het vervolg van je carrière?
Door de vrijheid die ik kreeg in het kiezen van mijn werkzaamheden binnen Stiply kon ik verschillende taken binnen de organisatie ervaren en de taken waar ik de meeste energie van kreeg kon ik blijven uitvoeren. In mijn geval waren dat de taken waarbij ik direct in contact stond met klanten, prospects of beter gezegd gewoon mensen. Hierdoor wist ik ook wat voor type baan ik graag zou willen na mijn studie en dat is precies wat ik nu doe! Ik ben iedereen binnen Stiply en in het bijzonder Erik hier erg dankbaar voor.

Digitale handtekening in de autobranche, daar kun je mee thuiskomen

6 min read

Digitale handtekening in de autobranche, daar kun je mee thuiskomen

Een digitale handtekening in de autobranche kan dat wel? We hebben het in eerdere blogs gehad over de voordelen, zoals het gemak en de snelheid, maar

Lees verder
Eén hybride oplossing voor elke elektronische handtekening in de autoretail

4 min read

Eén hybride oplossing voor elke elektronische handtekening in de autoretail

Jij bent overtuigd, de elektronische handtekening is het helemaal voor jouw autoretail bedrijf. Je kan niet wachten om afscheid te nemen van die...

Lees verder
3 tips voor succesvol uitrollen digitaal ondertekenen in de automotive industrie

5 min read

3 tips voor succesvol uitrollen digitaal ondertekenen in de automotive industrie

Digitalisering stuit nog wel eens op weerstand. Ergens wel begrijpelijk want mensen houden nou eenmaal niet van verandering. Zeker niet als die...

Lees verder