De gebruiksvriendelijkste ondertekenoplossing van de Benelux

Sluit je ook aan bij de meer dan 1000 bedrijven die met Stiply werken!

 

Stiply_digitale_handtekening_Trustpilot_reviews

  Meer weten over Stiply?

  Bekijk gratis ons webinar over digitaal ondertekenen en Stiply!

  Bekijk het on demand webinar

   Wat is een digitale handtekening?

   De digitale handtekening is niets anders dan een aanvaarding of akkoord geven voor een overeenkomst via een digitaal apparaat. Op deze pagina leggen we je uit hoe het zit met het digitaal ondertekenen van contracten en documenten.

   Probeer het nu

   Digitaal ondertekenen Stiply contract laptop

   Stiply_screen_velden_plaatsen_HR

   Uitgelegd: de digitale handtekening

   Een digitale handtekening is kort gezegd een akkoord geven voor een overeenkomst, alleen doe je dit niet met pen en papier zoals gebruikelijk, maar via een digitaal apparaat. Dit kan zowel via laptop, PC als tablet of smartphone. In principe is de digitale handtekening net zo rechtsgeldig als de gebruikelijke natte handtekening op papier. De digitale handtekening is de digitale vervanger van de 'natte', handgeschreven handtekening.

   Er zijn, in tegenstelling tot de 'natte' handgeschreven handtekening, drie soorten digitale handtekeningen te onderscheiden. Het valt of staat met de betrouwbaarheid op de controle van de identiteit van de ondertekenaar. Dit heeft effect op de rechtsgeldigheid van het document. 

   Ervaar het gemak van digitaal ondertekenen

   Ervaar zelf hoe je een digitale handtekening maakt met Stiply.

   Onderteken een document met Stiply

   Is de digitale handtekening rechtsgeldig?

   Dit is wellicht één van de meest gestelde vragen als het gaat om de digitale handtekening. Het eenvoudige antwoord hierop is: Ja! Zoals je hierboven kan lezen zijn er diverse niveaus van de digitale handtekening waarmee je rechtsgeldig een document digitaal kan ondertekenen. Dit heeft te maken met de mate waarin gevraagd wordt naar de authenticatie. Bij authenticatie wordt de ondertekenaar via een derde middel zijn of haar identiteit te laten controleren. Wanneer de digitale handtekening op een document wordt gezet, wordt via de aanvullende authenticatie vastgelegd wie er getekend heeft. 

   Zie hieronder de drie verschillende niveaus van de digitale handtekening:

   Eenvoudige digitale handtekening (SES)

   Lees meer

   Volgens eIDAS kan een eenvoudige digitale  handtekening (SES) worden gedefinieerd als gegevens in elektronische vorm die gehecht zijn of logisch verbonden zijn met andere gegevens in elektronische vorm en die door de ondertekenaar worden gebruikt om te ondertekenen. Contracten ondertekend met het niveau SES genieten van de laagste betrouwbaarheid. De validiteit van de handtekening is beperkt controleerbaar omdat er geen of beperkte authenticatiemethode is gebruikt. De vaststelling van de identiteit van de ondertekenaar kunnen nauwelijks worden gegarandeerd. Deze vorm van digitale handtekening kan prima functioneren bij laagdrempelige of kortdurende contracten!

   Lees meer over SES digitale handtekeningen

   Geavanceerde digitale handtekening (AES)

   Lees meer

   Voor een geavanceerde digitale handtekening (AES) moet een ondertekenaar op unieke wijze verbonden zijn met het document door middel van een identificatie. Deze controle moet van minimaal een substantieel betrouwbaarheidsniveau zijn, en Stiply biedt hiervoor iDIN of PiM aan. Door een check te doen bij de bank wordt voldaan aan de eisen voor een geavanceerde digitale handtekening, in combinatie met een elektronisch handtekening certificaat op het document. Deze digitale handtekening wordt veel gebruikt bij grotere en financieel zwaarwegende contracten. 

   Lees meer over het gebruik van de AES geavanceerde elektronische handtekening

   Gekwalificeerde digitale handtekening (QES)

   Lees meer

   Een gekwalificeerde digitale handtekening (QES) is een geavanceerde digitale handtekening die is aangemaakt met een gekwalificeerd middel voor het aanmaken van elektronische handtekening en daarnaast gebaseerd is op een gekwalificeerd certificaat voor elektronische handtekeningen. Een gekwalificeerde digitale handtekening is altijd rechtsgeldig omdat het gehele proces en de middelen zijn gecertificeerd door een externe auditor.

   Lees meer over het gebruik van de (QES) gekwalificeerde digitale handtekening.

   digitale handtekening Stiply rechtsgeldig

   Welk type digitale handtekening moet ik gebruiken voor een rechtsgeldige overeenkomst?

   We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten welk type handtekening je moet gebruiken voor het verkrijgen van een rechtsgeldige digitale handtekening. Helaas is dit vaak contract en inhoud afhankelijk en geeft de Nederlandse en Europese autoriteiten hier weinig duidelijkheid over.

   Bij het ondertekend krijgen van langdurige contracten en contracten waarbij het om grote bedragen gaat wordt geadviseerd om gebruik te maken van minimaal een geavanceerde elektronische handtekenig.

   Voor specifiek advies met betrekking tot rechtsgeldigheid adviseren wij je contact te zoeken met een raadgever en/of brancheorganisatie.

   Welke digitale handtekening ondersteunt Stiply?

   Door te kiezen voor digitaal ondertekenen met Stiply kun je ondertekenverzoeken uitsturen met een authenticatiemethoden waardoor er een Eenvoudige digitale handtekening (SES) of een geavanceerde digitale handtekening (AES) tot stand kan komen. 

   Door het aanbod van zowel de eenvoudige elektronische handtekening als ook de geavanceerder elektronische handtekening, kan je vrijwel elke document met Stiply digitaal laten ondertekenen.

   Meer weten over digitaal ondertekenen?

   Bekijk dan eens 1 van de onderstaande onderwerpen!
   Stiply_Rechtsgeldigheid_Clean

   Is digitaal ondertekenen rechtsgeldig?

   Dit is één van de meest gestelde vragen rondom het ondertekenen van contracten en documenten met een digitale handtekening. Lees verder en we leggen je er alles over uit.

   Lees verder

   Stiply Digitaal ondertekenen computer of iphone

   Stiply web functies

   Ontdek de functionaliteiten van onze web oplossing, gebruikt door meer dan duizend klanten in de Benelux.

   Lees verder

   Stiply_prijzen_header

   Prijzen en mogelijkheden Stiply

   Stiply staat bekend als de meest gebruiksvriendelijke digitaal ondertekenoplossing van de Benelux. Naast een gebruiksvriendelijke oplossing voor digitaal ondertekenen, houden we de prijzen ook vriendelijk.

   Lees verder

   Ontdekken wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie?

   Start vandaag nog 14 dagen gratis of neem contact op met onze support afdeling. We helpen je graag!

   Probeer nu gratis