De gebruiksvriendelijkste ondertekenoplossing van de Benelux

Sluit je ook aan bij de meer dan 1000 bedrijven die met Stiply werken!

 

Stiply_digitale_handtekening_Trustpilot_reviews

  Meer weten over Stiply?

  Bekijk gratis ons webinar over digitaal ondertekenen en Stiply!

  Bekijk het on demand webinar

   1 min read

   Algemene voorwaarden ongeldig

   Featured Image

   Is de offerte vrijblijvend? Is er sprake van levertijd en hoe lang mag die maximaal zijn? Het zijn vragen die vaak afgedicht worden in de algemene voorwaarden. Wat veel mensen echter niet weten, is dat algemene voorwaarden niet geldig zijn als je ze niet op de juiste manier ter hand stelt.

   Algemene voorwaarden zijn de spelregels die gelden voor je overeenkomsten. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de garantie, aansprakelijkheid, bedenkingstermijnen, de manier van betalen, of hoe je klanten een klacht kunnen indienen. Het is niet verplicht om algemene voorwaarden op te stellen, maar het is wel verstandig om te doen. Ze verkleinen namelijk de risico's die je als ondernemer loopt.

   Om de algemene voorwaarden geldig te laten zijn, moeten ze volgens de wet voldoen aan twee eisen. Ten eerste moeten algemene voorwaarden zoals dat heet ‘ter hand gesteld zijn’ aan de klant. Dat houdt in dat de potentiële koper of zakenpartner de algemene voorwaarden heeft ontvangen en heeft kunnen bestuderen voordat de aankoop plaatsvindt of de overeenkomst wordt aangegaan.

   Daarnaast moeten de algemene voorwaarden ook zijn aanvaard door de klant. In principe gaat dit automatisch wanneer de koper het document met de algemene voorwaarden onder ogen heeft gehad en besluit jouw product of dienst aan te schaffen.

   Ongeldig

   Dit gaat nogal eens mis. Dat blijkt uit de talloze rechtszaken die er zijn geweest over situaties waarbij de algemene voorwaarden niet op de juiste manier zijn aangeboden. Bij geschil over de inhoud van algemene voorwaarden zal een advocaat dan altijd kijken of de algemene voorwaarden wel juist zijn aangeboden, want als dit niet zo is dan is dat de makkelijkste manier om het hele stuk van tafel te vegen.

   In sommige gevallen is dat een enorm risico. Bijvoorbeeld wanneer je in de algemene voorwaarden een beperking van aansprakelijkheid hebt opgenomen en deze blijkt achteraf niet van toepassing, dan ben je ineens onbeperkt aansprakelijk.

   Om dit soort situaties te voorkomen, is het verstandig om de algemene voorwaarden op de juiste manier ter hand te stellen. Vooral als het gaat om grote transacties, zodat je in een later stadium altijd kunt aantonen dat de klant of zakenpartner deze heeft geaccepteerd.

   In Nederland betekent dit dus dat je klant dit document moet ontvangen voordat hij de overeenkomst tekent. Met Stiply is het heel eenvoudig om – naast het online laten ondertekenen van je contract – ook je algemene voorwaarden op de juiste wijze bij te voegen.

   Alle stappen om digitaal te ondertekenen op een rij

   Hoe maak je een integratie met digitaal ondertekenen van Stiply?

   Om je eigen software uit te breiden met de functionaliteit van digitaal ondertekenen, heb je besloten om niet zelf een oplossing te bouwen, maar dit...

   Lees verder
   Eenvoudig een digitale handtekening aan jouw software toevoegen

   Zó eenvoudig is het om de digitale handtekening van Stiply aan je software toe te voegen

   De wens om digitale handtekeningen aan je portfolio toe te voegen wordt steeds concreter. Klanten vragen erom, of misschien is het een strategische...

   Lees verder
   Digitale handtekening software: wat kan ik ermee binnen mijn eigen software?

   Digitale handtekening software: Wat kan ik ermee binnen mijn eigen software?

   Als je van plan bent om binnen je eigen software iets met een digitale handtekening te gaan doen, wil je natuurlijk wel weten wat je er mee kan....

   Lees verder