De gebruiksvriendelijkste ondertekenoplossing van de Benelux

Sluit je ook aan bij de meer dan 1000 bedrijven die met Stiply werken!

 

Stiply_digitale_handtekening_Trustpilot_reviews

  Meer weten over Stiply?

  Bekijk gratis ons webinar over digitaal ondertekenen en Stiply!

  Bekijk het on demand webinar

   1 min read

   De veiligheid en het gebruik van (GDPR) persoonsgegevens

   Featured Image

   Het is je wellicht niet ontgaan; het Privacy shield is in 2020 ongeldig verklaard. Voor veel organisaties (waaronder wijzelf) kwam dit als donder bij heldere hemel opzetten. In dit artikel vertellen we je wat dit inhoudt voor u en welke maatregelen wij hierop getroffen hebben.

    

   Wat doet Stiply om digitaal ondertekenen extra veilig te maken?

   Om het proces van digitaal ondertekenen goed te laten verlopen zullen er gegevens moeten worden verwerkt. Vaak van bedrijven, maar soms ook van personen. Dit maakt Stiply een dataverwerker. In dat kader hebben we ook een verwerkersovereenkomst. Hierin staat beschreven welke data wordt verwerkt en op welke manier. 

   Onze ondertekenoplossing is gebouwd op het zogenaamde privacy-by-design and by default (GDPR) principe. Samengevat komt het er op neer dat wij omwille van het proces data verwerken, maar deze zo kort mogelijk in bezit (willen) hebben. Daardoor wordt data snel weer verwijderd, nadat deze overbodig is geworden. 

   Als je meer wilt lezen over onze veiligheidsmaatregelen, lees dan hier verder.

    

   Wat was de functie van het Privacy Shield?

   In het EU-US Privacy shield stonden afspraken tussen de Europese commissie en de Amerikaanse overheid over het uitwisselen van onder andere persoonsgegevens tussen bedrijven in de EU en VS. Dit verdrag had hoofdzakelijk als doel om te voorkomen dat gegevens van Europese burgers en organisaties door niet-Europese organisaties kon worden geanalyseerd. 

    

   Geen probleem voor Stiply gebruikers!

   Stiply maakt geen gebruik (meer) van niet-Europese services om het proces van digitaal ondertekenen uit te voeren. De Stiply applicatie is sinds de oprichting in 2015 gelokaliseerd in Frankfurt - Duitsland. Voor het versturen van de e-mails wordt gebruik gemaakt van een Europese server. Deze service is verhuisd naar Europa nadat het Privacy shield ongeldig is verklaard. 

   Stiply behaalt ISO 9001, 27001 én ISO 27017 op digitale handtekening

   Stiply behoort tot de één van de weinige IT-bedrijven in Nederland die naast het ISO 9001, ISO 27001 ook het ISO 27017 certificaat voor clouddiensten...

   Lees verder

   Starten met de digitale handtekening? Zo kies je de juiste software voor jouw bedrijf

   Je gaat aan de slag met digitaal ondertekenen. Een mooie stap die veel geld en tijd kan besparen. Maar er zijn best veel softwareoplossingen,...

   Lees verder

   Digitaal identificeren en de digitale handtekening in finance: waar moet je op letten?

   Werk jij op de afdeling Finance en overweeg je om aan de slag te gaan met digitaal ondertekenen? Dat is niet gek, gezien alle voordelen die de...

   Lees verder