1 min read

De veiligheid en het gebruik van (GDPR) persoonsgegevens

Featured Image

Het is je wellicht niet ontgaan; het Privacy shield is in 2020 ongeldig verklaard. Voor veel organisaties (waaronder wijzelf) kwam dit als donder bij heldere hemel opzetten. In dit artikel vertellen we je wat dit inhoudt voor u en welke maatregelen wij hierop getroffen hebben.

 

Wat doet Stiply om digitaal ondertekenen extra veilig te maken?

Om het proces van digitaal ondertekenen goed te laten verlopen zullen er gegevens moeten worden verwerkt. Vaak van bedrijven, maar soms ook van personen. Dit maakt Stiply een dataverwerker. In dat kader hebben we ook een verwerkersovereenkomst. Hierin staat beschreven welke data wordt verwerkt en op welke manier. 

Onze ondertekenoplossing is gebouwd op het zogenaamde privacy-by-design and by default (GDPR) principe. Samengevat komt het er op neer dat wij omwille van het proces data verwerken, maar deze zo kort mogelijk in bezit (willen) hebben. Daardoor wordt data snel weer verwijderd, nadat deze overbodig is geworden. 

Als je meer wilt lezen over onze veiligheidsmaatregelen, lees dan hier verder.

 

Wat was de functie van het Privacy Shield?

In het EU-US Privacy shield stonden afspraken tussen de Europese commissie en de Amerikaanse overheid over het uitwisselen van onder andere persoonsgegevens tussen bedrijven in de EU en VS. Dit verdrag had hoofdzakelijk als doel om te voorkomen dat gegevens van Europese burgers en organisaties door niet-Europese organisaties kon worden geanalyseerd. 

 

Geen probleem voor Stiply gebruikers!

Stiply maakt geen gebruik (meer) van niet-Europese services om het proces van digitaal ondertekenen uit te voeren. De Stiply applicatie is sinds de oprichting in 2015 gelokaliseerd in Frankfurt - Duitsland. Voor het versturen van de e-mails wordt gebruik gemaakt van een Europese server. Deze service is verhuisd naar Europa nadat het Privacy shield ongeldig is verklaard. 

Digitale handtekening in de autobranche, daar kun je mee thuiskomen

6 min read

Digitale handtekening in de autobranche, daar kun je mee thuiskomen

Een digitale handtekening in de autobranche kan dat wel? We hebben het in eerdere blogs gehad over de voordelen, zoals het gemak en de snelheid, maar

Lees verder
Eén hybride oplossing voor elke elektronische handtekening in de autoretail

4 min read

Eén hybride oplossing voor elke elektronische handtekening in de autoretail

Jij bent overtuigd, de elektronische handtekening is het helemaal voor jouw autoretail bedrijf. Je kan niet wachten om afscheid te nemen van die...

Lees verder
3 tips voor succesvol uitrollen digitaal ondertekenen in de automotive industrie

5 min read

3 tips voor succesvol uitrollen digitaal ondertekenen in de automotive industrie

Digitalisering stuit nog wel eens op weerstand. Ergens wel begrijpelijk want mensen houden nou eenmaal niet van verandering. Zeker niet als die...

Lees verder