De gebruiksvriendelijkste ondertekenoplossing van de Benelux

Sluit je ook aan bij de meer dan 1000 bedrijven die met Stiply werken!

 

Stiply_digitale_handtekening_Trustpilot_reviews

  Meer weten over Stiply?

  Bekijk gratis ons webinar over digitaal ondertekenen en Stiply!

  Bekijk het on demand webinar

   1 min read

   Massaal handtekeningen verzamelen

   Featured Image

   Weet je nog vorig jaar, toen de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht werd? Massaal moesten er verwerkingsovereenkomsten worden getekend en dat konden we merken bij Stiply. De meest gestelde vraag: Hoe kunnen we dit zo snel mogelijk regelen?

   Er zijn tal van situaties waarin bedrijven of instellingen ineens een hele bulk aan documenten hebben waar een handtekening op moet komen. Denk aan een evenementenbureau dat barpersoneel voor een groot festival aanneemt, een zorginstelling die een iPhone introduceert en al zijn medewerkers van een toestel voorziet. Als je dit allemaal handmatig moet doen en ook nog via de post, dan wordt het wel aanpoten als je een paar honderd documenten in twee weken getekend moet krijgen.

   Nu was de AVG er niet van de ene op de andere dag, dus in sommige gevallen kan je deze piekbelasting voorkomen of in ieder geval mijlenver aan zien komen. Maar feit blijft wel dat het laten tekenen van zo’n grote hoeveelheid documenten administratieve rompslomp met zich meebrengt en dat kan enorm stressvol zijn. Maar dat hoeft zeker niet.

   Met de huidige technologie is het namelijk mogelijk om documenten digitaal te versturen en daarop een handtekening te verkrijgen die rechtsgeldig is. Ook voor bulkverzendingen is een e-signature applicatie natuurlijk erg handig, omdat je hetzelfde document direct aan een heleboel ondertekenaars kunt aanbieden en zo een elektronische handtekening van deze mensen verkrijgt.

   Erg handig als je bijvoorbeeld een wijziging hebt aangebracht in je algemene voorwaarden en die in een keer naar je relaties wilt sturen. Zo zorg je ervoor dat ze op de juiste manier ter hand zijn gesteld en kun je in een later stadium altijd aantonen dat de klant of zakenpartner deze heeft geaccepteerd.

   Bijkomend voordeel van een e-signature applicatie is dat je als verzender de status van de documenten kan volgen en eenvoudig via de mail een reminder kan versturen naar degene die aan de beurt is om te tekenen.

   En als je de tool (met een API) koppelt aan je eigen pakket waar de documenten mee worden gemaakt, dan wordt het pas echt leuk. Je eigen pakket spuugt dan de overeenkomst uit en de e-signature applicatie doet de rest. Hoe makkelijk kan het zijn? Een dergelijke piekbelasting wordt daarmee niets meer dan een administratieve last, die voor het overgrote deel geautomatiseerd kan worden afgehandeld.

   Probeer digitaal ondertekenen met Stiply nu 14 dagen volledig gratis!

   Stiply proefaccount digitaal ondertekenen

   Alle stappen om digitaal te ondertekenen op een rij

   Hoe maak je een integratie met digitaal ondertekenen van Stiply?

   Om je eigen software uit te breiden met de functionaliteit van digitaal ondertekenen, heb je besloten om niet zelf een oplossing te bouwen, maar dit...

   Lees verder
   Eenvoudig een digitale handtekening aan jouw software toevoegen

   Zó eenvoudig is het om de digitale handtekening van Stiply aan je software toe te voegen

   De wens om digitale handtekeningen aan je portfolio toe te voegen wordt steeds concreter. Klanten vragen erom, of misschien is het een strategische...

   Lees verder
   Digitale handtekening software: wat kan ik ermee binnen mijn eigen software?

   Digitale handtekening software: Wat kan ik ermee binnen mijn eigen software?

   Als je van plan bent om binnen je eigen software iets met een digitale handtekening te gaan doen, wil je natuurlijk wel weten wat je er mee kan....

   Lees verder