2 min read

Tijd, geld én papier besparen met digitaal ondertekenen

Featured Image

 

logo allroadAllroad heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het leveren van flexibel personeel in het openbaar vervoer, transport en logistiek. Met grote klanten als Arriva, Hermes en Connexxion speelt Allroad bovendien een grote rol in het leveren van personeel in het openbaar vervoer. Allroad is gespecialiseerd in het werven, opleiden en uitzenden van veelal vrachtwagen- en buschauffeurs. Allroad is met een eigen rijschool een unieke speler in de markt en zorgt voor goed opgeleide jonge chauffeurs. Daarnaast zijn korte lijnen en persoonlijk contact belangrijke kernwaarden, wat zorgt voor een fijne samenwerking met alle partijen.'

 

Wat was de aanleiding voor de digitale handtekening bij Allroad?

“We hebben een paar jaar geleden besloten een weg in te slaan waar we geen papier meer wilden op kantoor. Alles ging hier via papier en was enorm ouderwets, niet meer van deze tijd. Alles werd geprint, vervolgens weer gescand en noem maar op. Dat was verschrikkelijk en wilden we echt vanaf.”

“Daarnaast is het zo dat we vanuit Eindhoven in principe het hele land bedienen. Dan kan je niet verwachten van een chauffeur dat die helemaal naar Eindhoven komt om het contract te ondertekenen. Intakes kunnen via Teams en kan het ondertekenen online, waardoor iemand niet per se naar ons toe hoeft te komen. Dat was voor mij ook een reden om voor digitaal ondertekenen te kiezen en dat blijkt nog steeds een meerwaarde voor de organisatie.”

Wat voor documenten verstuurt Allroad via Stiply?

“We gebruiken het voor contracten, maar ook opdrachtbevestigingen voor elke starter. Die stuur je naar de opdrachtgever via Stiply. Als je het op 'de oude manier' via de mail stuurt, moeten ze het eerst uitdraaien, tekenen en scannen en weer terugsturen. Ja, daar zitten zij ook niet op te wachten, dus ik stuur het via Stiply en krijg ik het ook veel sneller terug. Dit kan in principe in een middag klaar zijn. Mail openen, handtekening zetten en het is geregeld. Dus aan beide kanten doen we dat. Daarnaast gebruiken we het voor prijsvoorstellen,  arbeidscontracten, studiekostenovereenkomsten, loonheffingsformulieren, TBS formulieren en meer."

Wat is het resultaat van jullie digitaliseringsslag?

“Het meest duidelijke resultaat dat ik nu kan geven is dat wij het abonnement op onze dure grote printer af gaan schaffen. Daar zijn we nu dus mee gestopt en we zetten er nog voor nu een kleinere en veel goedkopere printer neer. Eigenlijk is nu de instelling om niets meer te printen. Dus alle contracten en andere zaken die ondertekend moeten worden gaan gewoon via Stiply.”

“We zien gewoon dat dat veel effectiever is, want in onze markt moet je snel werken en effectief zijn. Het kan zijn dat ik vandaag een chauffeur spreek en vanmiddag al ergens begint met werken, dan moet hij een contract hebben. Als ik hem dan nogmaals terug laat komen voor het tekenen van het contract dan kan hij niet aan de slag. Dat is ook niet goed voor onze business.”

“Nu maak ik alles in orde, stuur het via Stiply naar hem toe, hij ondertekent het, ik onderteken het, kopietje bij beiden en hij heeft het op zijn mail staan dus hij mag rijden. Het versnelt onze business en houdt ons ook in de markt, waarin chauffeurs al schaars zijn.”

Wat is je algemene gevoel over de samenwerking?

“Dat is een goed gevoel. Het is heel duidelijk voor degene die moet tekenen, waar je de mail zelf nog kan opmaken, dat is ideaal. Ik denk dat iedereen wel goed ziet wat er moet gebeuren. Zelfs wat oudere mensen die misschien niet zo digitaal zijn. Voor ons zelf is het heel simpel, het is een kwestie van het document uploaden, handtekening vakje plaatsen. Ja ik vind het heel prettig werken.”

“We zijn heel positief over Stiply en het gebruik in onze organisatie, we werken er echt bijna non-stop mee en zeker dadelijk als de printer weg is, is het de bedoeling dat alles digitaal gaat. En daar gaat Stiply ook een heel groot aandeel in leveren. Het is voor ons een hele goede stap geweest.”

 

Allroad uitzendbureau

Regio: Nederland, Eindhoven

Organisatie: 31 medewerkers

Digitaal ondertekenen op de afdeling: HR

Branche: Recruitment

https://www.allroad.nl/

Hoppenbrouwers Techniek ondertekent arbeidscontracten digitaal

2 min read

Hoppenbrouwers Techniek ondertekent arbeidscontracten digitaal

Hoppenbrouwers Techniek streeft ernaar om de beste installateur van Nederland te worden. Met inmiddels 15 vestigingen en meer dan 1500 medewerkers...

Lees verder
Matthrs ondertekent digitaal:

1 min read

Matthrs ondertekent digitaal: "Sluitend contractbeheer is grootste winst"

Matthrs adviseert over, levert en onderhoudt HR- en salarissoftware voor bedrijven in de zorgbranche. Oprichter Math Wouters deelt zijn ervaring met...

Lees verder
Numblees Accountants:

2 min read

Numblees Accountants: "Digitaal ondertekenen is sneller, professioneler en minder foutgevoelig"

Numblees Accountants is een snelgroeiende jonge organisatie met een duidelijke en vernieuwende visie op accountancy. Peter Reichgelt is...

Lees verder