2 min read

Digitaal ondertekenen vanuit de software van Yes-co

Featured Image

yes-co real estate innovators

Bij Yes-co houden we van efficiënte, makkelijke en vriendelijke processen voor onze klanten. Het ondertekenen van bijvoorbeeld een koopakte van een woning is een tijdrovend proces. Je moet een koopakte printen, ondertekenen, scannen, uploaden in het dossier en vervolgens naar iedereen mailen. Een koopakte inclusief bijlagen is vaak een document van tientallen pagina's. Als de klant niet op locatie kan tekenen is het een tijdrovend en klant onvriendelijk proces. De klant moet zelf printen, tekenen, scannen en versturen via de post. Wij zochten naar een snellere, milieuvriendelijke methode. Stiply biedt daarvoor een oplossing.

 

Wie is Yes-co?

Yes-co is een CRM-systeem waar makelaars hun volledige object- en relatiebeheer kwijt kunnen. Van aankoop tot verkoop, koop en huur, van bedrijfsobjecten tot woonobjecten. Makelaars kunnen via Yes-co objecten publiceren naar Funda, de Nationale Woningbond en allerlei andere platforms. Yes-co biedt daarbij alle tools om al je werk zo eenvoudig mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door online samen te werken met je klant via MijnHuiszaken en uiteraard het digitaal ondertekenen. 

 

Welk probleem lost Stiply voor jullie op?

Stiply biedt een kant en klare oplossing voor digitaal ondertekenen die we via een API eenvoudig geintegreerd hebben in onze software. Yes-co maakt hiermee gebruik van de expertise van Stiply op het gebied van digitaal ondertekenen, zodat wij kunnen focussen op onze expertise: hoe past dit in de werkwijze van een van een makelaar. Zo ontstaat een optimale samenwerking die de beste oplossing biedt voor makelaars.

Ik heb interesse in deze integratie met Yes-co

 

Hoe zien de omgevingen er voor jullie klanten uit om documenten digitaal te laten ondertekenen?

Een koopakte of huurcontract genereer je in Yes-co via een vragenlijst, waarmee we het maken van een akte zo eenvoudig mogelijk maken. In deze akte geven we dan al voor jou aan waar de handtekening moet komen en wie deze moet zetten. Met een druk op de knop start je vervolgens het ondertekenproces en in vier eenvoudige stappen heb je jouw verzoek verzonden. Als alle partijen hebben ondertekend, komt het getekende document automatisch terug in jouw dossier in Yes-co. Daarnaast hebben alle betrokken partijen automatisch een kopie ontvangen. De bedenktijd start dus direct. 

Naast de akte kan uiteraard ook ieder ander gewenst document op dezelfde manier digitaal ondertekend worden. Je kiest daarbij zelf of een digitale handtekening voldoende is of dat je gebruik maakt van de hoge bewijswaarde van digitaal ondertekenen met iDIN.

 

Hoe ziet de samenwerking tussen Yes-co en Stiply eruit?

Via de API leveren wij het te tekenen document aan op basis waarvan Stiply geautomatiseerd een ondertekeningsproces start. De status van de ondertekening kan de makelaar volgen in zijn eigen vertrouwde Yes-co omgeving. Als het document ondertekend is, staat het ondertekende document ook opgenomen in het Yes-co dossier. Het hele administratieve proces van printen, tekenafspraak, scannen en uploaden zit in je dossier. 


Wat vinden jullie van Stiply en de samenwerking?

De samenwerking loopt eigenlijk altijd vlekkeloos, zijn er problemen dan is de klantenservice van Stiply altijd bereikbaar en wordt eigenlijk alles binnen één dag opgelost. De afgelopen jaren heeft digitaal ondertekenen een vlucht genomen en merken we dat klanten erg tevreden zijn met deze oplossing.

 

Hoe hebben jullie de API ervaren?

Als een zeer prettige oplossing voor onze klanten. Aan de achterkant kunnen onze developers werken aan een goede samenwerking die voor onze klanten resulteert in een simpele interface.

 

Yes-co

Regio: heel Nederland

Organisatie: 7 medewerkers

Specialisme: Software

Branche: makelaardij/verhuur 

https://www.yes-co.nl/

Hoppenbrouwers Techniek ondertekent arbeidscontracten digitaal

2 min read

Hoppenbrouwers Techniek ondertekent arbeidscontracten digitaal

Hoppenbrouwers Techniek streeft ernaar om de beste installateur van Nederland te worden. Met inmiddels 15 vestigingen en meer dan 1500 medewerkers...

Lees verder
Matthrs ondertekent digitaal:

1 min read

Matthrs ondertekent digitaal: "Sluitend contractbeheer is grootste winst"

Matthrs adviseert over, levert en onderhoudt HR- en salarissoftware voor bedrijven in de zorgbranche. Oprichter Math Wouters deelt zijn ervaring met...

Lees verder
Numblees Accountants:

2 min read

Numblees Accountants: "Digitaal ondertekenen is sneller, professioneler en minder foutgevoelig"

Numblees Accountants is een snelgroeiende jonge organisatie met een duidelijke en vernieuwende visie op accountancy. Peter Reichgelt is...

Lees verder