De gebruiksvriendelijkste ondertekenoplossing van de Benelux

Sluit je ook aan bij de meer dan 1000 bedrijven die met Stiply werken!

 

Stiply_digitale_handtekening_Trustpilot_reviews

  Meer weten over Stiply?

  Bekijk gratis ons webinar over digitaal ondertekenen en Stiply!

  Bekijk het on demand webinar

   1 min read

   Ook Willem-Alexander ondertekent digitaal

   Eindeloos handtekeningen zetten… Koning Willem Alexander weet er alles van. Als staatshoofd krijgt hij per jaar meer dan 2500 wetten ter ondertekening voorgelegd, ook als hij op vakantie is. Want de premier en de ministers hebben vervangers, maar de koning niet. Vroeger reisden functionarissen de koning met stapels staatstukken achterna als hij in het buitenland was. Maar gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer; Willem Alexander kan nu digitaal ondertekenen. En dat bespaart hem – en zijn functionarissen - een hoop tijd en gedoe.

   Koning willem alexander ondertekent digitaalZonder koninklijke krabbel is Nederland stuurloos

   Politieke macht heeft Koning Willem-Alexander niet.

   Als staatshoofd is hij immers niet democratisch gekozen. De koning gaat niet over de inhoud van wetten, koninklijke besluiten en algemene maatregelen van bestuur, maar ze worden toch pas van kracht als ze ook door hem zijn ondertekend. Zonder de handtekening van de koning kan het land niet worden bestuurd.

   Zijn koninklijke krabbel is verplicht. Daarom moet Willem-Alexander per jaar ruim 2500 stukken ondertekenen, waarna die stukken weer door de bewindslieden moeten worden ondertekend. Seign en contraseign heet dat.

   In het buitenland elektronisch ondertekenen

   Ook tijdens de vakantieperiode, als Willem-Alexander met zijn gezin in het buitenland is, zijn er genoeg documenten waar zijn handtekening onder moet. Vroeger reisden functionarissen hem achterna, waar hij zich ook bevond. Er moest immers ondertekend worden, en dat kon alleen maar ‘nat’,  met pen en papier. Maar tegenwoordig kan het staatshoofd ook digitaal ondertekenen. Met zijn beveiligde tablet kan hij elektronisch zijn koninklijke handtekening zetten. Als hij weer terug in Nederland is, ondertekent hij het origineel onder behoud van de tekendatum. Hierdoor kunnen wetten en besluiten gewoon doorgang vinden, ook al is de koning niet in Nederland om de stukken te ondertekenen.

   Wil jij ook koninklijk ondertekenen? Bekijk hier de slimmigheden van Stiply

   Digitaal ondertekenen houdt de vaart erin

   Dankzij digitaal ondertekenen kunnen bestuurlijke procedures doorgaan zonder dat er kostbare tijd verloren gaat.Maar dit is niet aKoninklijk digitaal ondertekenen met Siplylleen weggelegd voor de koning; iedereen plukt er de vruchten van. Niemand hoeft meer tijd kwijt te zijn aan hopeloos ouderwetse handelingen als documenten kopiëren, postzegels plakken, naar het postkantoor gaan en wachten tot de post weer terug komt. Elektronisch ondertekenen is zo veel makkelijker. Je zet je krabbel via je smartphone, tablet of met de muis van je computer en verstuurt het contract digitaal. Bovendien kun je de voortgang van de ondertekening gewoon zien in je account.

   Hoe makkelijk wil je het hebben? Zo kan bijna iedereen koning zijn!

   Bron: NOS

   Een rechtsgeldige digitale handtekening: welke gegevens blijven er achter na ondertekening?

   2 min read

   Een rechtsgeldige digitale handtekening: welke gegevens blijven er achter na ondertekening?

   Je wilt als hypotheekadviseur aan de slag met digitaal ondertekenen. Begrijpelijk, want dit bespaart jou én jouw klanten enorm veel tijd. Bovendien...

   Lees verder
   Waarom iDIN belangrijk is voor een rechtsgeldige digitale handtekening in het hypotheekproces

   2 min read

   Waarom iDIN belangrijk is voor een rechtsgeldige digitale handtekening in het hypotheekproces

   ‘Digitale handtekening onder geldleningsovereenkomst betwist. Vordering afgewezen. Handtekening voldoet niet aan de gestelde eisen volgens het...

   Lees verder
   Een blik op de toekomst van digitaal ondertekenen voor hypotheekadviseurs

   4 min read

   Een blik op de toekomst van digitaal ondertekenen voor hypotheekadviseurs

   De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. Even stilstaan en terugblikken naar wat het heeft opgeleverd kan dan erg waardevol zijn, maar ook...

   Lees verder