6 min read
Do's en don'ts bij een digitale handtekening
Het gebruik van een digitale handtekening van Word- en pdf-documenten is tegenwoordig een populaire methode om overeenkomsten en andere belangrijke...
Jij vraagt je af of digitaal ondertekenen een toegevoegde waarde heeft voor jouw organisatie. Want in tijden van toenemende digitalisering, wil jij jouw klanten sneller en efficiënter bedienen, toch? Lijkt de digitale handtekening een logische volgende stap voor jullie organisatie? Je kan ook NIET kiezen voor een digitale ondertekenenoplossing, bijvoorbeeld als je…
Het contract moet worden gescand en geprint, zodat elke ondertekenaar een kopie ontvangt. En dat alles in korte tijd, vermenigvuldigt met honderden contracten, en liters inkt voor de printer. Nog maar niet te spreken over de uren tijd en daarmee geld dat je kwijt bent aan alle handelingen.
Waarom zou je tijd besparen als je graag continu contracten print en opnieuw scant? Jullie hebben alle tijd van de wereld, die handtekeningen komen wel en anders maar niet. De ondertekenaars hebben vast tijd om naar kantoor te komen, en jouw collega’s kunnen wel even alle contracten printen en de handtekening ophalen bij jouw klanten. Moet lukken, toch?
Je hebt honderden contracten opgestuurd naar jouw klanten met daarbij een verzoek om een afspraak te maken voor ondertekening. Maar ja, jij hebt een volle agenda, geen klant heeft nog gereageerd, en je hebt geen idee wat de status is van alle openstaande ondertekenverzoeken.
Ontdek hoe dit ook anders kan.
Je vindt dat handtekeningen moeten worden geplaatst op papier, niet digitaal. Al dat printwerk is gewoon onderdeel van het proces. En na ondertekening, wat gebeurt er met de stapels papieren? Ach, het was de verspilling waard. Bomen hebben toch geen maatschappelijke waarde.
Je bent er over uit. Alle ondertekenaars moeten naar kantoor komen voor een digitale ondertekenverzoek, zij moeten handmatig een handtekening plaatsen op papier. Want dit is hoe jullie het altijd al deden. Waarom zou je dat veranderen?
Kortom, wij zien geen reden om NIET aan de slag te gaan met digitaal ondertekenen! Nu even zonder grappen, in een enkel geval is een digitale handtekening niet geschikt voor een organisatie. Bijvoorbeeld wanneer je uitzonderlijk weinig documenten hoeft te laten ondertekenen. Stel dat je slechts één of twee documenten per maand ondertekent, is het investeren in digitale ondertekensoftware niet altijd de moeite waard. Maar wanneer je geld en veel papier wil besparen, en ook nog eens klantvriendelijk en efficiënt te werk wil gaan, is een digitale ondertekensoftware een slimme keuze. Ontdek het zelf met een paar klikken op de knop. Ontdek zelf hoe eenvoudig digitaal ondertekenen van Stiply werkt.
Wil jij weten hoeveel tijd en geld je bespaart met een digitale handtekening? Bereken het hier direct met de besparingscalculator.
6 min read
Het gebruik van een digitale handtekening van Word- en pdf-documenten is tegenwoordig een populaire methode om overeenkomsten en andere belangrijke...
4 min read
Je merkt het in de gehele financiële sector: steeds meer bedrijven en geldverstrekkers maken gebruik van een digitale handtekening voor het...
5 min read
De HR-branche in heel Europa staat voor ongekende uitdagingen. De schaarste op de arbeidsmarkt is voor veel recruiters en werkgevers een nijpend...