Inloggen
2 min lezen

SPF-record toevoegen

23 mei '19

Omdat Stiply namens jou mailtjes verstuurt, is het goed om ons daar formeel toestemming voor te geven. Als je dat niet doet heb je kans dat de e-mails van Stiply als spam worden gezien door de inbox van je ondertekenaars. Hoe je deze toestemming geeft, lees je hieronder.

SPF-record

Stel, jij gebruikt email@klant.nl in Stiply. Dat betekent dat als je via Stiply een ondertekenverzoek naar een ondertekenaar stuurt, Stiply net doet of deze mail afkomstig is van email@klant.nl. Dit 'net doen' wordt door steeds meer spam-filters als indicatie gezien dat de mail spam is. Dat is ook logisch, er is in het verleden veel misbruik gemaakt van dit mechanisme.

Om te zorgen dat Stiply namens email@klant.nl mag mailen, kun je ons doormiddel van een zogenaamd SPF-record toestemming geven. De inbox van de ondertekenaar kan dan terugvinden dat Stiply deze toestemming heeft en zal de mail minder snel als spam bestempelen.

Een SPF-record toevoegen vereist wat technische kennis. In de DNS-instellingen van je domeinnaam moet je een TXT record toevoegen met de volgende waarde:

v=spf1 ip4:192.237.158.38 ~all

LET OP: pas nooit zomaar je DNS-instelling aan als je niet precies begrijpt hoe dat werkt. Vraag een expert om hulp bij twijfel.

Microsoft Office 365

Microsoft heeft recentelijk haar securitybeleid aangepast met betrekking tot het spoofen van e-mails. Dit betekent in Office 365 waarin ook Outlook wordt gebruikt veel sterker wordt gecontroleerd op het 'namens een ander e-mailen' zoals hierboven is uitgelegd.

Dit lijkt met name het geval als vanuit email@klant.nl via Stiply gemaild wordt naar emailtwee@klant.nl (kortom, een e-mail naar iemand anders binnen de organisatie). Zelfs als een SPF-record is ingesteld worden dergelijke e-mails door Office 365 als spam gezien en dus niet bezorgd.

Op de website van Microsoft kun je hier meer over lezen.

Noreply

Een andere oplossing is dat wij niet meer e-mails versturen vanuit jouw e-mailadres, maar vanuit noreply@stiply.nl. De kans dat e-mails dan in de spam belanden wordt daardoor vele malen kleiner. Je kunt dit instellen in het instellingenscherm als je bent ingelogd in Stiply.

Joost Kuhlmann

Geschreven door Joost Kuhlmann