2 min read

PiM: een nieuwe authenticatie voor de digitale handtekening

Featured Image

Het gebruik van de PiM app als authenticatie middel tijdens de digitale handtekening heeft een aantal voordelen voor jou als gebruiker van Stiply:

  1. Zekerheid: Het unieke persoonsgebonden profiel in de PiM app bevat altijd gevalideerde en gecontroleerde gegevens. Bij een authenticatie haalt PiM de benodigde gegevens bij iDIN op. Deze informatie komt bij de bank vandaan en heeft daarom een hoge mate van betrouwbaarheid. Zo weet je altijd 100% zeker wie jou document ondertekent.
  2. Gemak en snelheid: ondertekenaars maken één keer een profiel aan, daarna is authentiseren slechts een kwestie van seconden. Met de QR code scanner in de app scan je de QR code, klikt op bevestigen en je bent klaar. PiM werkt altijd op dezelfde gemakkelijke, snelle manier. Scan, Vink, Go! De digitale handtekening is gezet!
  3. De PiM ID app is gratis voor gebruikers én ondertekenaars. Zo kan iedereen voordeling gebruik maken van de service en betrouwbaarheid van de digitale handtekening.

Wat is PiM?

Met PiM kun je je bij verschillende bedrijven aanmelden, inloggen of identificeren. Zo heb je minder apps op je telefoon en minder pasjes in je portemonnee. En het is veiliger en makkelijker.

Zo hoef jij niet meer al die wachtwoorden te onthouden, of bang te zijn dat iemand je pasjes steelt. Vergeet dus het standaard wachtwoord dat je overal voor gebruikt. Want nu staan al je persoonlijke gegevens overzichtelijk in één app, die extra goed beveiligd is. Zo heb jij de controle over welke gegevens je deelt. PiM beveiligt je gegevens door op verschillende manieren te versleutelen. Bovendien open je de app met je vingerafdruk, face-id of unieke pincode. Veiliger kan niet! Omdat de app betrouwbare bronnen gebruikt, weet je als bedrijf altijd goed met wie je te maken hebt.

 

Hoe maak je een PiM profiel aan?

Een profiel maak je heel simpel aan.
1. Ga naar de App Store (iOS) of de Play Store (Android)
Download de PiM app uit de stores
2. Download de PiM-app
3. Open de app en doorloop de stappen
Je gegevens zijn super goed beveiligd in Nederlandse dataservers van KPN

Wij controleren je telefoonnummer en je valideert je e-mailadres. Je profiel bevat nu de basisinformatie. Je kunt met iDIN nog meer gegevens toevoegen, zoals bijvoorbeeld je naam, geboortedatum en adres.

Zie hoe de digitale handtekening werkt met de PiM app

Als gebruiker van Stiply kies je simpelweg de optie ‘PiM ID’ in het authenticatie drop down menu. De ondertekenaar krijgt na het ondertekenen van het document de PiM pagina te zien, waar hij/zij via de PiM app de authenticatie moet afronden.

Degene die jouw document gaat ondertekenen download de app en maakt een account aan. Vervolgens ziet diegene een unieke QR code die hij scant met de PiM app. Scan, vink, go! De digitale handtekening is gezet!

Lees meer over authenticatie via PiM

Digitale handtekening in de autobranche, daar kun je mee thuiskomen

6 min read

Digitale handtekening in de autobranche, daar kun je mee thuiskomen

Een digitale handtekening in de autobranche kan dat wel? We hebben het in eerdere blogs gehad over de voordelen, zoals het gemak en de snelheid, maar

Lees verder
Eén hybride oplossing voor elke elektronische handtekening in de autoretail

4 min read

Eén hybride oplossing voor elke elektronische handtekening in de autoretail

Jij bent overtuigd, de elektronische handtekening is het helemaal voor jouw autoretail bedrijf. Je kan niet wachten om afscheid te nemen van die...

Lees verder
3 tips voor succesvol uitrollen digitaal ondertekenen in de automotive industrie

5 min read

3 tips voor succesvol uitrollen digitaal ondertekenen in de automotive industrie

Digitalisering stuit nog wel eens op weerstand. Ergens wel begrijpelijk want mensen houden nou eenmaal niet van verandering. Zeker niet als die...

Lees verder