De gebruiksvriendelijkste ondertekenoplossing van de Benelux

Sluit je ook aan bij de meer dan 1000 bedrijven die met Stiply werken!

 

Stiply_digitale_handtekening_Trustpilot_reviews

  Meer weten over Stiply?

  Bekijk gratis ons webinar over digitaal ondertekenen en Stiply!

  Bekijk het on demand webinar

   2 min read

   PiM: een nieuwe authenticatie voor de digitale handtekening

   Featured Image

   Het gebruik van de PiM app als authenticatie middel tijdens de digitale handtekening heeft een aantal voordelen voor jou als gebruiker van Stiply:

   1. Zekerheid: Het unieke persoonsgebonden profiel in de PiM app bevat altijd gevalideerde en gecontroleerde gegevens. Bij een authenticatie haalt PiM de benodigde gegevens bij iDIN op. Deze informatie komt bij de bank vandaan en heeft daarom een hoge mate van betrouwbaarheid. Zo weet je altijd 100% zeker wie jou document ondertekent.
   2. Gemak en snelheid: ondertekenaars maken één keer een profiel aan, daarna is authentiseren slechts een kwestie van seconden. Met de QR code scanner in de app scan je de QR code, klikt op bevestigen en je bent klaar. PiM werkt altijd op dezelfde gemakkelijke, snelle manier. Scan, Vink, Go! De digitale handtekening is gezet!
   3. De PiM ID app is gratis voor gebruikers én ondertekenaars. Zo kan iedereen voordeling gebruik maken van de service en betrouwbaarheid van de digitale handtekening.

   Wat is PiM?

   Met PiM kun je je bij verschillende bedrijven aanmelden, inloggen of identificeren. Zo heb je minder apps op je telefoon en minder pasjes in je portemonnee. En het is veiliger en makkelijker.

   Zo hoef jij niet meer al die wachtwoorden te onthouden, of bang te zijn dat iemand je pasjes steelt. Vergeet dus het standaard wachtwoord dat je overal voor gebruikt. Want nu staan al je persoonlijke gegevens overzichtelijk in één app, die extra goed beveiligd is. Zo heb jij de controle over welke gegevens je deelt. PiM beveiligt je gegevens door op verschillende manieren te versleutelen. Bovendien open je de app met je vingerafdruk, face-id of unieke pincode. Veiliger kan niet! Omdat de app betrouwbare bronnen gebruikt, weet je als bedrijf altijd goed met wie je te maken hebt.

    

   Hoe maak je een PiM profiel aan?

   Een profiel maak je heel simpel aan.
   1. Ga naar de App Store (iOS) of de Play Store (Android)
   Download de PiM app uit de stores
   2. Download de PiM-app
   3. Open de app en doorloop de stappen
   Je gegevens zijn super goed beveiligd in Nederlandse dataservers van KPN

   Wij controleren je telefoonnummer en je valideert je e-mailadres. Je profiel bevat nu de basisinformatie. Je kunt met iDIN nog meer gegevens toevoegen, zoals bijvoorbeeld je naam, geboortedatum en adres.

   Zie hoe de digitale handtekening werkt met de PiM app

   Als gebruiker van Stiply kies je simpelweg de optie ‘PiM ID’ in het authenticatie drop down menu. De ondertekenaar krijgt na het ondertekenen van het document de PiM pagina te zien, waar hij/zij via de PiM app de authenticatie moet afronden.

   Degene die jouw document gaat ondertekenen download de app en maakt een account aan. Vervolgens ziet diegene een unieke QR code die hij scant met de PiM app. Scan, vink, go! De digitale handtekening is gezet!

   Lees meer over authenticatie via PiM

   Zo start je als hypotheekadviseur in 6 simpele stappen met de digitale handtekening

   Zo start je als hypotheekadviseur in 6 simpele stappen met de digitale handtekening

   Steeds meer hypotheekkantoren zijn bezig met digitaliseren. Dit is een duurzame keuze, want minder printen is beter voor het milieu, maar kan ook...

   Lees verder
   Hierop letten geldverstrekkers bij digitaal ondertekenen

   Hierop letten geldverstrekkers bij digitaal ondertekenen

   Je wilt als hypotheekadviseur het liefst gaan werken met een digitale handtekening. Om je heen zie je in de branche dat het andere intermediairs én...

   Lees verder
   De 9 voordelen van een digitale handtekening met Stiply voor hypotheekadviseurs

   De 9 voordelen van een digitale handtekening met Stiply voor hypotheekadviseurs

   Wie in de financiële dienstverlening met een digitale handtekening werkt, ervaart iedere dag de voordelen. Het werkt een stuk sneller, efficiënter,...

   Lees verder