De gebruiksvriendelijkste ondertekenoplossing van de Benelux

Sluit je ook aan bij de meer dan 1000 bedrijven die met Stiply werken!

Krijg een impressie met dit ⭐️webinar⭐️

  Wat is de digitale handtekening?

  De digitale handtekening is niets anders dan een aanvaarding of akkoord geven voor een overeenkomst via een digitaal apparaat. 

  Digitaal ondertekenen Stiply contract laptop

  De digitale handtekening

  Een digitale handtekening is kort gezegd een akkoord geven voor een overeenkomst, alleen doe je dit niet met pen en papier zoals gebruikelijk, maar via een digitaal apparaat. Dit kan zowel via laptop, PC als tablet of smartphone. In principe is de digitale handtekening net zo rechtsgeldig als de gebruikelijke handtekening op papier. De digitale handtekening is de digitale vervanger van de 'natte', handgeschreven handtekening.

  Er zijn, in tegenstelling tot de 'natte' handgeschreven handtekening, drie soorten handtekeningen te onderscheiden. Het valt of staat hier met de betrouwbaarheid van de handtekening. 

  Meer over rechtsgeldigheid

  Simpele of eenvoudige elektronische handtekening (SES)

  Volgens eIDAS kan een Simpele Elektronische handtekening (SES) worden gedefinieerd als gegevens in elektronische vorm die gehecht zijn of logisch verbonden zijn met andere gegevens in elektronische vorm en die door de ondertekenaar worden gebruikt om te ondertekenen. Contracten ondertekend met het niveau SES genieten van de laagste betrouwbaarheid. De validiteit van de handtekening is beperkt controleerbaar omdat er geen of beperkte authenticatiemethode is gebruikt. De vaststelling van de identiteit van de ondertekenaar kunnen nauwelijks worden gegarandeerd.

  Geavanceerde elektronische of digitale handtekening (AES)

  Voor een geavanceerde digitale handtekening moet een ondertekenaar op unieke wijze verbonden zijn met het document door middel van een identificatie. Deze controle moet van minimaal een substantieel betrouwbaarheidsniveau zijn, en Stiply biedt hiervoor iDIN of PiM aan. Door een check te doen bij de bank wordt voldaan aan de eisen voor een geavanceerde digitale handtekening, in combinatie met een elektronisch handtekening certificaat op het document.

  Gekwalificeerde elektronische of digitale handtekening (QES)

  Een gekwalificeerde digitale handtekening is een geavanceerde digitale handtekening die is aangemaakt met een gekwalificeerd middel voor het aanmaken van elektronische handtekening en daarnaast gebaseerd is op een gekwalificeerd certificaat voor elektronische handtekeningen. Een gekwalificeerde digitale handtekening is altijd rechtsgeldig omdat het gehele proces en de middelen zijn gecertificeerd door een externe auditor.

  digitale handtekening Stiply verzekering rechtsgeldig

  Welk type handtekening moet ik gebruiken voor een rechtsgeldige overeenkomst?

  We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten welk type handtekening je moet gebruiken voor het verkrijgen van een rechtsgeldige digitale handtekening. Helaas is dit vaak contract en inhoud afhankelijk en geeft de Nederlandse en Europese autoriteiten hier weinig duidelijkheid over.

  Bij het ondertekend krijgen van langdurige contracten en contracten waarbij het om grote bedragen gaat wordt geadviseerd om gebruik te maken van minimaal een geavanceerde digitale handtekening.

  Voor specifiek advies met betrekking tot rechtsgeldigheid adviseren wij je contact te zoeken met een raadgever en/of brancheorganisatie.

  Welke digitale handtekening ondersteunt Stiply?

  Door te kiezen voor digitaal ondertekenen met Stiply kun je ondertekenverzoeken uitsturen met een authenticatiemethoden waardoor er een Eenvoudige digitale handtekening (SES) of een geavanceerde digitale handtekening (AES) tot stand kan komen. 

  Door het aanbod van zowel de eenvoudige elektronische handtekening als ook de geavanceerder elektronische handtekening, kan je vrijwel elke document met Stiply digitaal laten ondertekenen.

  Meer weten over digitaal ondertekenen?

  Bekijk dan eens 1 van de onderstaande onderwerpen!

  De belangrijkste onderwerpen
  rondom de digitale handtekening in één webinar

  Er zijn wellicht nog wat vragen over het onderwerp digitaal ondertekenen. In dit webinar behandelen we een groot deel van de belangrijkste informatie en functionaliteiten van digitaal ondertekenen.

  In dit webinar over digitaal ondertekenen worden de volgende onderwerpen behandeld:

  In ongeveer 30-45 minuten worden de volgende onderwerpen besproken:

  - Wie is Stiply
  - Wat is het voordeel en effect van digitaal ondertekenen
  - Het Stiply portfolio
  - Demonstratie van de applicatie
  - Rechtsgeldigheid
  - Privacy en veiligheid

  Webinar

   

  Ontdekken wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie?

  Start vandaag nog 14 dagen gratis of neem contact op met onze support afdeling. We helpen je graag!

  Probeer nu gratis