2 min read

Digitaal ondertekenen met authenticatie via de PiM app

Featured Image

PiM: een nieuwe veilig en gebruiksvriendelijke manier van authenticatie voor digitaal ondertekenen

Sinds 1 mei 2021 vind je als gebruiker een nieuwe authenticatiemethode in het Stiply portaal. Deze manier van authenticeren is veiliger dan via e-mail of telefoonnummer en sneller dan via iDIN.

Nog altijd zien we dat in een groot deel van de authenticaties bij digitaal ondertekenen via e-mailadres of telefoonnummer plaatsvindt. Als je de ondertekenende partij volledig vertrouwd, is dit natuurlijk een voor de hand liggende optie, maar een e-mail doorsturen of een sms-code overnemen die op een andere telefoon is binnengekomen is snel gedaan. En je hoeft echt geen mastermind te zijn om dat te doen.

Bij Stiply hechten we waarde aan veiligheid en zekerheid als het gaat om de digitale handtekening en de identiteit van de ondertekenaar. We willen dat onze klanten zeker zijn dat degene die hun document ondertekent ook daadwerkelijk die persoon is. Net zo zeker als wanneer je met die persoon in dezelfde kamer zit. Daarom zijn we gestart met de authenticatiemethode PiM. PiM is een app die je kunt zien als een digitale kluis voor persoonsgegevens. De persoonsgegevens in deze kluis worden gevalideerd aan de hand van goedgekeurde databases, bijvoorbeeld de iDIN database van de banken. Op deze manier is er slechts één beveiligde, niet te kopiëren digitale ID per persoon. Wanneer een klant zich via de PiM app authentiseert, weet je zeker dat hij is wie hij zegt te zijn. En dat is enorm belangrijk in de rechtsgeldigheid van digitaal ondertekenen.

Het gebruik van de PiM app als authenticatie middel heeft een aantal voordelen voor jou als gebruiker van Stiply:

  1. Zekerheid: Het unieke persoonsgebonden profiel in de PiM app bevat altijd gevalideerde en gecontroleerde gegevens. Bij een authenticatie checkt PiM de benodigde gegevens, na goedkeuring van de ondertekenaar, met de door jou ingevulde gegevens. Zo weet je altijd 100% zeker wie jou document ondertekent.
  2. Gemak en snelheid: Klanten maken één keer een profiel aan, daarna is authentiseren slechts een kwestie van seconden. Met de QR code scanner in de app scan je de onvervalsbare QR code, klikt op bevestigen en je bent klaar. PiM werkt altijd op dezelfde gemakkelijke, snelle manier. Scan, Vink, Go!
  3. Voordelig: de huidige goed beveiligde manieren van authenticeren, zoals een iDIN of incasso transactie zijn duurder, en daardoor minder vaak gekozen, dan een e-mail of sms versturen. PiM maakt op een slimme manier gebruik van verschillende databases en kan daardoor een veilige authenticatiemethode aanbieden voor relatief lage kosten. Ter introductie wordt PiM in 2021 GRATIS aangeboden voor bestaande Stiply gebruikers.

Wat is PiM?

PiM is een start up powered by KPN. Ze wil bijdragen aan een de bescherming en validatie van persoonsgegevens op een klantvriendelijke manier. Het is een identificatie app geschikt voor alle sectoren. De technologie achter de identificatiesoftware maakt het namelijk mogelijk om PiM op verschillende manieren in te zetten. Zo kunnen gebruikers van PiM met één simpele QR code scan gemakkelijk zichzelf authentiseren, inloggen op een website, de juiste gegevens op een formulier invullen of zichzelf identificeren op een fysieke locatie.

Hoe werkt authentiseren met PiM?

Authentiseren met PiM werkt heel gemakkelijk. PiM werkt met onvervalsbare QR codes en een QR code scanner in de app. Wanneer je een PiM QR code scant, zie je in de app welke actie uitgevoerd wordt en welke gegevens daarvoor nodig zijn. Zodra je bevestigt, worden je gegevens op een versleutelde manier gedeeld en is de actie afgerond.

Digitaal ondertekenen via PiM

Meer informatie over PiM lees je hier

Veilig digitaal ondertekenen: Stiply is ISO-gecertificeerd

1 min read

Veilig digitaal ondertekenen: Stiply is ISO-gecertificeerd

Stiply heeft opnieuw drie belangrijke ISO-certificeringen behaald. De ISO 9001-kwaliteitsmanagementnorm, de ISO 27001-informatiemanagementnorm en de...

Lees verder
Zo start je als hypotheekadviseur in 6 simpele stappen met de digitale handtekening

5 min read

Zo start je als hypotheekadviseur in 6 simpele stappen met de digitale handtekening

Steeds meer hypotheekkantoren zijn bezig met digitaliseren. Dit is een duurzame keuze, want minder printen is beter voor het milieu, maar kan ook...

Lees verder
Geen gebruik van Apache Log4j bij Stiply

1 min read

Geen gebruik van Apache Log4j bij Stiply

De digitale handtekening software van Stiply maakt geen gebruik van de Apache Log4j software.

Lees verder